Gears of War: Judgement komt dichterbij

Posted by & filed under .

Gears of War Judgement Header

Over ongeveer twee maanden zal alweer het vierde deel uit de Gears of War serie gelanceerd worden op de bijna met pensioen gaande Xbox 360. Het is de eerste keer dat een Gears of War game niet alleen door Epic Games wordt gemaakt, maar samen met People Can Fly, de mensen achter Painkiller en Bulletstorm, wordt gecreëerd.

Ditmaal zullen we geen Marcus Fenix en Dominic Santiago terugvinden op het slagveld, we keren terug naar een tijd waarin de grootschalige aanval van de Locust Horde op de planeet Sera plaatsvindt en we hebben het genoegen om met Kilo Squad kennis te maken.

Het verhaal speelt zich 15 jaar voor het originele Gears of War af. Damon Baird, Augustus Cole, Sofia Hendrik en Garron Paduk staan als vier leden van het Kilo Squad terecht voor desertie, het stelen van wat militaire apparatuur en verraad. Aan ons de taak om de rol aan te nemen van een van deze leden en trachten zo snel mogelijk onze eer te herstellen en daarbij ook alle Locust van Sera af te vegen.

Aangezien het verhaal zich afspeelt net na E-Day zullen er veel meer Locust zijn en volgens de makers zullen daardoor de veldslagen ook veel grootser zijn dan bij de voorgaande Gears games. Dit heb ik al eens eerder horen zeggen, dus eerst zien dan geloven.

GoW_Judgement_OverRun

Een groot gedeelte van de ontwikkeling is door Epic Games in handen gelegd bij People Can Fly. Zo hebben ze gelukkig de intermezzo’s waarbij door de radio werd gekeuveld eruit gehaald, zijn de controls wat meer gestroomlijnd en is de intelligentie van de AI een paar niveaus opgeschroefd. Daarbij hebben ze niet alleen de levenslijn verlengd bij een hogere moeilijkheidsgraad maar komen er ditmaal ook eindelijk meer vijanden bij die je lekker aan gort kan schieten. Als ze maar niet weer aan komen zetten met irritante eindbazen als Raam en Queen Myrrah uit respectievelijk deel 1 en 3!

Net zoals in voorgaande delen zullen er ook dit keer weer een zwik aan pre-order extra’s bij zitten. Laatst wisten wij nog niet precies te melden wat deze pre-order items in Nederland zouden zijn, maar daar is inmiddels enige verandering in gekomen. Zo kun je, als je de game via Game Mania bestelt, de Hammerburst, jonge Marcus en Alex Brand multiplayer skins krijgen.

Ik ben benieuwd of People Can Fly van de single player campaign, de nieuwe multiplayer modi OverRun en Free-for-All en de klassieke Gears multiplayer een mooie brei weet te maken. Als ze maar in de buurt komen van de kwaliteit die Epic Games met Gears of War 3 heeft neergezet, dan ben ik vanaf 22 maart weer even zoet met deze serie!

GoW_Judgement_ffa

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

4 Responses to “Gears of War: Judgement komt dichterbij”

 1. Jelle

  Ik sla een keertje over denk ik, beetje Gears moe.

  Reply
 2. Martijn Schuurman Martijn Schuurman

  ik heb de Gears of War serie nooit heel veel gespeeld, ik denk dat ik deze dus maar eens moet gaan proberen 🙂

  Reply
 3. Pepijn Damen Pepijn Damen

  Gears moe, dat ben ik zelf nog niet echt. Ik sta wel te springen om een Gears 720. Hoewel ik mij wel af vraag of ik dan net zo enthousiast ben als de eerste keer dat ik Gears voor de 360 zag.

  Reply
 4. Daudi Goncalves Daudi Goncalves

  Het probleem is ook dat deze generatie zo godvergeten lang duurt. Vier Forza games, vier Gears games, vier Halo games, wel vijf (!!) Assassin’s Creed games – allemaal binnen een en dezelfde generatie op dezelfde hardware. Gewoonlijk zouden we er slechts twee of hooguit drie hebben gehad voordat een volgende deel met next-gen hardware weer voor nieuw elan zou zorgen. Nu is ieder deel steeds een geliktere en net iets meer verfijnde versie van het vorige. Op de Xbox 720 (of hoe die ook gaat heten) hebben ze ruimte om of het huidige concept gigantisch uit te vergroten en uit te breiden, of om het over een radicaal andere boeg te gooien.

  Kort gezegd: kom maar op met nieuwe generatie!

  Reply

Leave a Reply