Geen solo-campagne in Call of Duty: Black Ops III 360/PS3

Posted by & filed under .

Black Ops 3 headerHeb je nog steeds niet je geliefde Xbox 360 of PlayStation 3 ingeruild voor een nieuwer, hipper en flitsender model? Ben jij je retroconsole trouw zolang je favoriete schietreeks dat ook is? Dan hebben wij slecht nieuws voor je over Call of Duty: Black Ops III.

Afgelopen juni werd bevestigd dat Call of Duty: Black Ops III ook op de oude consoles te spelen zou zijn. Toen leek het er nog op dat je de hoofdcampagne in je eentje moest spelen op de Xbox 360 en de PlayStation 3, omdat deze campagne niet in een coöperatieve modus aan de praat te krijgen was op de oude hardware. Nu blijkt dat er heel wat meer ontbreekt in de versie van Call of Duty: Black Ops III die voor de vorige generatie zal verschijnen dan alleen co-op.

In een update op de officiële website laat uitgever Activision namelijk weten dat de hoofdcampagne er helemaal niet in zal zitten. Ook niet in een solo-variant. Op de Xbox 360 en de PlayStation 3 moeten spelers genoegen nemen met enkel de multiplayer. Daarnaast zullen selecte features in de multiplayer die ‘gebruik maken van de nieuwe generatie hardware’ ook niet beschikbaar zijn op de oude consoles, zoals de nieuwe ‘Weapon Paint Shop’ en een nieuw pakket ‘eSports tools’.

Volgens de infopagina was de grote, op coöperatie gerichte campagne in Call of Duty: Black Ops III niet over te zetten naar de Xbox 360 en PlayStation 3. In plaats van de game dan maar niet uit te brengen op de oude consoles, moeten spelers op die platforms het dus maar zonder campagne doen. Op de XBox 360 en PlayStation 3 kan je nog wel plezier beleven aan de populaire Zombies-modus en de competitieve multiplayer. Om het gebrek aan een campagne te compenseren zal deze versie 10 dollar goedkoper zijn, wat waarschijnlijk op ongeveer 10 euro voor ons in Nederland zal neerkomen. Ten tijde van dit schrijven is de prijs in Nederlandse winkels nog niet aangepast en lijkt nog overal ongeveer hetzelfde te zijn.

De PlayStation 4 en Xbox One zijn inmiddels al twee jaar op de markt. Dat is een lange tijd in hardwarejaren, omgerekend naar mensenjaren zouden de nieuwe consoles inmiddels volwassen twintigers zijn. Aan de ene kant is het dus lovenswaardig dat er überhaupt nog een versie voor de vorige generatie uitkomt. Andere series die populair zijn bij een groter publiek, zoals Assassin’s Creed, nemen inmiddels de moeite niet meer. Aan de andere kant is het wel zuur voor spelers die om wat voor reden dan ook, wellicht financiële, nog trouw blijven aan de vorige generatie. Vanwege deze ontwikkelingen mogen we er echter wel vanuit gaan dat de kans op überhaupt een nieuwe Call of Duty volgend jaar op de oude consoles, nóg kleiner zal zijn.

Voel je trouwens vrij om in de comments grapjes te maken over het feit dat een campagne in Call of Duty slechts tien dollar waard is. De reeks staat erom bekend dat de meeste spelers de campagne niet eens opstarten, maar direct in multiplayer duiken, dus het zal interessant zijn om te zien hoe deze uitgeklede versie ontvangen wordt.

Ook zal het interessant zijn om te zien hoeveel spelers op de Xbox 360 en PlayStation 3 pas op 6 november erachter komen dat hun versie uitgekleed is, nadat ze het al gekocht en opgestart hebben.

Call of Duty: Black Ops III verschijnt op 6 november Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply