Geen vertragingen meer voor The Witcher 3: Wild Hunt

Posted by & filed under .

Witcher 3 headerDit is geen komkommertijdsnieuws. Integendeel, in een periode waarin de ene na de andere grote release uitgesteld wordt, is de bevestiging dat The Witcher 3: Wild Hunt géén verdere vertragingen zal oplopen juist een opmerkelijk feitje.

Eurogamer was aanwezig bij een Poolse conferentie met de naam ‘Digital Dragons’. Aldaar liepen ze CD Projekt Red medeoprichter Marcin Iwinski tegen het lijf en begonnen ze spontaan, al dan niet onder invloed van lekkere Poolse biertjes, allerlei pittige vragen te stellen.

Iwinski was hierbij duidelijk en zelfverzekerd over de nieuwe releasedatum van februari 2015, een datum waar we al eerder teleurgesteld over waren. Deze is in goed overleg gekozen en aangezien de ontwikkelstudio al een tijdje meedraait, weten ze ook zeker dat ze hiermee exact de tijd krijgen die ze nog nodig hebben. Anders hadden ze bijvoorbeeld juni gekozen in plaats van februari.

Dat is heel mooi om te horen, vooral omdat The Witcher 3: Wild Hunt op een indrukwekkende tweede plaats eindige in onze populaire RPG Tip Top 10 voor 2014. Wij hebben dus zeer hoge verwachtingen en durven nu al te voorspellen dat deze game hoge ogen zal gooien voor een plekje in de RPG Tip Top 10 van 2015.

Tot slot vroeg Eurogamer, waarvan we nooit zeker zullen weten of ze nou aangeschoten waren of niet, of het uitstel niets te maken had met de releasedatum van Dragon Age: Inquisition. Die game heeft natuurlijk de diepe geldbuidel van uitgever EA achter zich als het op marketing aankomt. Iwinski is ook hierover onomwonden duidelijk: de BioWare RPG had helemaal niks te maken met het uitstel van The Witcher 3. In het theoretische geval dat EA een releasedatum had aangekondigd voordat CD Projekt RED de knoop had doorgehakt, dan hadden ze wellicht een andere datum gekozen. Maar achteraf EA voor laten gaan, daarvan is geen sprake.

Natuurlijk ben ik geen uitgever of marketingexpert, maar op basis van hun directe voorgangers zou ik zeggen dat de derde Dragon Age eerder respectvol opzij zou moeten stappen voor de derde Witcher. Maar ah, ik ben slechts een fanatieke liefhebber van het genre.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply