‘Gelekte’ landkaart Red Dead Redemption 2 schijnt echt te zijn

Posted by & filed under .

Red Dead Redemption HeaderVorige week dook er een gelekte landkaart van Red Dead Redemption 2 op in een forumdraad op NeoGAF. Nu zijn er bronnen die beweren dat deze landkaart inderdaad echt is.

Tsja, je kunt niet iedere keer als een anoniem iemand iets beweert op een forum een nieuwsartikel de deur uitdoen. Of het moet wel een hele extreme komkommertijd zijn. Daarom liet ik dit ‘nieuws’ aan mij voorbij gaan, maar afgelopen weekend werd de gelekte landkaart in kwestie bevestigd als authentiek door TechRadar.

Red Dead gelekte kaartEen bron dichtbij de ontwikkeling van de nieuwe Red Dead heeft aan TechRadar bevestigd dat de landkaart niet alleen echt is, maar dat het een zeer recente versie van het grafisch ontwerp van de kaart voor de aanstaande titel. Deze bron bevestigde tevens dat het nieuwe spel zich vóór de gebeurtenissen van Red Dead Redemption zal afspelen en ten oosten van het gebied van het originele spel zal plaatsvinden.

Red Dead kaart vergelijkingDie twee laatste feitjes kunnen al uit de landkaart opgemaakt worden. Linksonder zie je twee gebieden die we nog kennen uit Red Dead Redemption, Tall Trees en Great Plains. In de Great Plains bevond zich de ‘moderne’ stad Blackwater. In tegenstelling tot het voorgaande spel is er nog geen treinspoor te bekennen, wat erop wijst dat het simpelweg nog niet aangelegd is. Daar zou ik verder nog aan toevoegen dat Red Dead Redemption eindigde in een periode dat het hele cowboy-gebeuren op zijn retour was en plaats moet maken voor modernere, industriële tijden. Een prequel lijkt me dus sowieso logischer… en sfeervoller.

Verder valt op dat er verschillende karavaankampen te vinden zijn, wat erop wijst dat het gebied nog vrij ongerept is vergeleken met Red Dead Redemption. Tot slot vestigt TechRadar de aandacht op de stad New Bordeaux rechtsonder op de kaart. Dat is namelijk de naam van de fictieve versie van New Orleans in Mafia 3, dat eveneens door 2K wordt uitgegeven. Als deze landkaart dus echt is, en TechRadar lijkt nu zijn hand ervoor in het vuur te steken, dan is dat een leuke knipoog die de beide 2K-games naar elkaar maken.

Of de nieuwe Red Dead ook echt Red Dead Redemption 2 zal heten is nog maar de vraag. Dit was tenslotte al een vervolg op Red Dead Revolver uit 2004 en daarmee dus alweer het tweede deel uit de reeks. We noemen spreken voor het gemak van Red Dead Redemption 2, want dat weet iedereen gelijk waar je het over hebt, maar een titel als Red Dead Retribution of iets in die richting, zou logischer zijn. Rockstar wil officieel geen commentaar geven op de gelekte kaart en heeft verder nog niks aangekondigd. Wij hopen op een glorieuze onthulling op de E3 later dit jaar in juni.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply