Gerucht: Beyond Good & Evil 2 exclusief voor Nintendo NX

Posted by & filed under .

Beyond Good &Evil 2 - headerDe collega’s van Destructoid weten flink kolen op het bijna uitgebluste vuurtje van Beyond Good & Evil 2 te gooien. De opvolger van het slechtst verkopende pareltje ooit.

Eens in de zoveel tijd begint de geruchtenmolen omtrent Beyond Good & Evil 2 te draaien, De laatste keer dat wij daar ook maar iets over durfden te schrijven was echter alweer in 2014. Toen bleek dat bedenker van de serie Michel Ancel zijn eigen studio had opgericht, maar gewoon door zou werken aan de projecten waar hij bij Ubisoft, de uitgever van Beyond Good & evil, mee bezig was. Ondertussen leven we echter in 2016 en gingen wij, net als velen, er stiekem vanuit dat het gedaan was met avonturen van Jade en Pey’j.

Dat is ook niet gek als je bedenkt dat de laatste bewegende beelden ergens uit 2009 komen. Sindsdien hebben meerdere Ubisoft medewerkers, tot Ubisoft baas Yves Guillemot aan toe, laten weten dat het spel nog steeds in ontwikkeling is. Zelfs in januari van dit jaar heeft bedenker Ancel nog iets dergelijks laten vallen.

Nu weet Destructoid ons te melden dat zij uit een aantal verschillende bronnen hebben vernomen dat de geruchtenmolen rondom Beyond Good & Evil 2 wel eens zouden moeten worden opgevoerd. Volgens deze bronnen is het spel nog in ontwikkeling, maar niet als multiplatform-titel zoals het eerste deel. In plaats daarvan zou Nintendo opdraaien voor de ontwikkelkosten en het spel als exclusieve titel voor hun nog te verschijnen console met de werknaam Nintendo NX uitbrengen. Bovendien zou Michel Ancel inderdaad zijn naam weer aan de titel verbonden hebben.

Er zou zelfs al een titel zijn gelekt, Beyond Good & Evil: The Prejudices of Philosophers naar het eerste hoofdstuk uit het boek van Nietzsche met dezelfde titel. Zou het dan uiteindelijk toch nog goed komen met Beyond Good & Evil 2? Maar als het tweede deel er komt, komt dan ook uiteindelijk het derde deel van het drieluik ooit uit? Ik zit vol met vragen! Mocht ik op sommige daarvan een antwoord krijgen, dan deel ik deze vanzelfsprekend met jullie

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply