Gerucht: Geen Assassin’s Creed in 2016

Posted by & filed under .

Assassin's Creed headerWellicht dat Ubisoft er eindelijk achter is gekomen dat het niet ideaal is om ieder jaar een nieuwe Assassin’s Creed op de markt te mikken. Het lijkt erop dat de uitgever 2016 voor de verandering overslaat.

Dit is goed nieuws voor iedereen die, net als ik, een beetje klaar is met de serie in zijn huidige, onveranderlijke formaat. Toen het allereerste deel in 2007 uit kwam wist ik niet wat er gebeurde. Nog nooit had ik een dergelijk spel in handen gehad. Een open wereld waarin ik overal op kon klimmen en klauteren waar ik zin in had. Helaas bleek dat de missies nogal repetitief waren en er daarom de lol er na een paar uur spelen eigenlijk wel af was. Ubisoft wist zichzelf te revancheren in het tweede deel van de serie, die naar mijn mening nog steeds de beste is. Daarna ging het eigenlijk alleen maar bergaf met de huurmoordenaars. Niet eens zozeer omdat de games compleet waardeloos waren, maar vooral omdat de serie door heel veel andere open wereld games werd ingehaald. Zelfs door games uit eigen stal.

Ik hoop dan ook dat het klopt dat er dit jaar geen grote Assassin’s Creed game zal verschijnen. Ik weet mij tot nog toe prima te vermaken met Assassin’s Creed Chronicles waar nog twee games van moeten verschijnen. Deze 2.5D platformers, die wel wat weghebben van Mark of the Ninja, laten zien dat er nog genoeg te doen valt met de serie. Sowieso is het bijzonder om te zien dat Ubisoft naast al hun dertien-in-een-dozijn-games af en toe weet te verbazen met iets compleet anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar Child of Light of Grow Home.

Het is natuurlijk maar een gerucht dat de Assassin’s Creed-serie voor een jaar de ijskast in gaat. Maar naar mijn mening zou het de serie wel eens goed kunnen doen. Unity was een grote bak ellende toen deze uitkwam dankzij de vele bugs, en hoewel Syndicate  wat dat betreft een veel betere game is, zit hier wederom amper vernieuwing in. Daardoor verdwijnt de interesse die gamers in de serie hebben met elk deel ook iets meer. Natuurlijk zijn er nu nog fans die elk deel van begin tot eind kapot spelen en de geestdodende digitale boodschappenlijstjes telkens netjes afwerken, maar als ik mijzelf als voorbeeld neem, merk ik dat ik niet veel verder kom dan het optrekken van mijn linker wenkbrauw als er weer een Assassin’s Creed game wordt aangekondigd.

Hoewel je er vanuit kunt gaan dat ook het volgende deel van de serie al volop in ontwikkeling is, hoop ik dat ze het jaartje extra gebruiken om weer eens echt te innoveren met de serie. Zoals ze dat ooit deden in 2007.

Er gaan zelfs geruchten dat na de game die in 2017 uitkomt, die zich volgens dezelfde bronnen zal afspelen in Egypte, tevens de laatste game uit de serie zal zijn waarna Ubisoft zich op een complete reboot gooit. Natuurlijk is dit allemaal speculatie en wil Ubisoft daar niet op reageren.  Ik hoop het van harte.

Wat denk jij? Wil je nog veel meer identieke Assassin’s Creed of is het wel voor even goed zo? Laat het weten in de comments.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply