Geruchten omtrent Final Fantasy XV op PC zwellen aan

Posted by & filed under .

Final Fantasy XV headerNu aangekondigd is wanneer Square Enix de releasedatum van Final Fantasy XV zal aankondigen, zijn we natuurlijk ook razend benieuwd of een eventuele PC-versie daar onderdeel van zal uitmaken.

Er wordt al lang gespeculeerd over een PC-versie van Final Fantasy XV. Niet alleen omdat Square Enix de laatste jaren druk doende is om alle delen uit de reeks op Steam uit te brengen, niet in het minst de redelijke recente Final Fantasy XIII-trilogie, maar ook omdat de engine die ze gebruiken voor Final Fantasy XV al op PC draait. Tenminste, een indrukwekkende DX12-techdemo liet afgelopen mei zien hoe capabel deze engine theoretisch kan zijn, al wezen we er toen al op dat het geen definitief bewijs was voor een PC-versie van Final Fantasy XV. Maar het zou zomaar kunnen!

We zijn niet de enige optimisten in internetland, ook bij PC Gamer houden ze de moed erin. Zij maken melding van een ontdekking van een opmerkelijk Javascript-bestand in de HTML-code van de website “Final Fantasy XV Uncovered“. Het bestandje in kwestie verwijst niet alleen naar de digitale winkels van Xbox, PlayStation en Square Enix zelf, maar ook naar Steam.

Aha! Dat zou toch zonder meer moeten bevestigen dat Final Fantasy XV naar het PC-platform komt? Helaas, in dezelfde forumdraad op NeoGAF waar deze geweldige ontdekking gedaan werd, dook even verderop een slimmerik op die snugger opmerkte dat de code in kwestie simpelweg gekopieerd was van de website van Rise of the Tomb Raider, een game uitgegeven door Square Enix die recentelijk op Steam is verschenen.

De verwijzingen naar Steam zijn inmiddels van de webpagina van Final Fantasy XV verdwenen en we zijn er uiteindelijk niet wijzer van geworden. Het is heel goed mogelijk dat de verwijzing naar Steam gewoon een overblijfsel was van de webpagina van Rise of the Tomb Raider, maar ook in dat geval is een PC-versie van Final Fantasy XV nog niet helemaal uitgesloten.

Misschien weten we in maart meer, wanneer Square Enix de releasedatum van Final Fantasy XV triomfantelijk onthult. Maar misschien ook niet, een eventuele PC-port kan net als met Final Fantasy XIII ook pas jaren later opduiken. Het blijft een kwestie van geduld.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply