GFWL uit Dirt 3 gesloopt

Posted by & filed under .

Dirt 3 HeaderTot nog toe was het alleen mogelijk om je rallyauto vies te maken door Game for Windows Live te gebruiken, die tijden zijn voorbij. Sowieso moet je weer met een gloednieuwe glimmende bolide beginnen.

Want ondanks dat het fijn is dat je nu gebruik kunt maken van Steamworks ben je wel al je savegames kwijt en heb je, als je Dirt 3 al in je Steamlijst had staan, nu twee verschillende Dirt 3 spellen in je verzameling. Je kunt dus nog steeds de oude versie blijven spelen.

Microsoft’s Games for Windows Live zou stoppen als online dienst, althans zo zag het eruit. Later bleek dat Microsoft vooral de digitale winkel vaarwel had gezegd en de online service gewoon zou blijven werken. Gelukkig hebben veel ontwikkelaars besloten om toch over te stappen naar het veel minder irritante Steamworks.

Mocht je benieuwd zijn naar alle DLC, dan is het aan te raden om de oude versie zo snel mogelijk van je computer af te knikkeren en de nieuwe versie te installeren. Codemasters is namelijk zo vriendelijk geweest om alle DLC in de nieuwe Dirt 3 versie te proppen. Dit om ons gamers te bedanken voor het geduldige lange wachten, al hadden we volgens mij ook niet heel erg veel keuze. Anderhalf jaar na de aankondiging van de overstap is het oas vandaag eindelijk zo ver.

Mocht je nou ooit een doosje hebben gekocht met Dirt 3 dan kun je de sleutel die bij dit product hoort opvoeren in Steam, ook dan krijg je de nieuwe versie in je Steam bibliotheek. In deze post is te lezen hoe je dit het beste kunt doen. Niet alleen kun je daarna je doosje voor altijd in de kast laten staan, je krijgt dan ook Steam Achievements en een aantal kaartjes om te ruilen.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply