Tweetal kaarten wordt aangepakt in Hearthstone

Posted by & filed under .

Hearthstone HeaderBlizzard heeft besloten twee kaarten in het spel Hearthstone aan te pakken, omdat ze waarschijnlijk iets te machtig zijn in bepaalde combinaties in het kaartspel.

Waarschuwing vooraf, mocht je nooit Hearthstone hebben gespeeld dan is de kans groot dat de onderstaande tekst wat vreemd overkomt. Een tip is om, voor het lezen van deze uitleg eerst een paar potjes Hearthstone te spelen zodat je een idee hebt waar het over gaat, het is immers vrijdag en Hearthstone is gratis te spelen.

Een van de probleemkaarten is natuurlijk Leeroy Jenkins, die slechts 4 mana kost en waarbij je meteen 6 damage kan doen op de tegenstander. Omdat je dus geen beurt hoeft te wachten om met deze kaart daadwerkelijk aan te vallen is dat een flinke klap voor de gezondheid van de tegenstander. Maar door combinaties te maken met bijvoorbeeld de Shadowstep van de Rogue, kan deze kaart tot 3  keer toe worden gespeeld in één beurt. Als je dan ook nog kaarten in je hand hebt om Leeroy wat extra damage mee te geven kan je in één beurt de tegenstander wegvagen.

[youtube http://youtu.be/KsMItgyt-2k]

Het is gebleken dat Leeroy Jenkins niet alleen goed te combineren is met de Rogue, maar ook de Shaman kan bepaalde kaarten combineren met Leeroy waardoor de 30 health van de tegenstander zo snel wordt neergehaald dat het lijkt of je een mier doodtrapt. Geen enkele moeite dus.

Om het spelletje nog een beetje leuk te houden hebben ze deze kaart dus veranderd. Waar de Leeroy Jenkins-kaart eerst 4 mana kostte is dit nu 5, waardoor hij minder snel gespeeld kan worden.

Ook de kaart Starving Buzzard voor de Hunter wordt aangepakt. Deze minion geeft een kaart aan de Hunter voor elk beest dat op het speelbord wordt gelegd en kostte voorheen 2 mana met 2 damage en 1 health. Door de combinatie met onder andere Unleash the Hounds kon de Hunter op deze manier snel veel extra kaarten trekken.

Starving Buzzard zal na de verandering van 2 naar 5 mana gaan. Wel krijgt deze nu 3 damage en 2 health. Dit zal de tegenstander meer tijd geven te anticiperen op de veelgebruikte Hunter combo.

De balance verandering zal op 22 september doorgevoerd worden. Voor meer uitleg over de verandering van de twee desbetreffende kaarten vindt je hier de blogpost van Hearthstone waar een en ander wordt uiteengezet.

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

2 Responses to “Tweetal kaarten wordt aangepakt in Hearthstone”

  1. Maarten Houtman Maarten Houtman

    OP zich goed dat ze de boel gebalanceerd proberen te houden, maar ik ben af en toe wel bang dat ze te ver doorschieten. Dergelijke combo’s zijn nou niet zo makkelijk te spelen en spelers kunnen er op anticiperen. Daarnaast houdt het het spel wat onvoorspelbaarder, al is het wat minder leuk als jij het slachtoffer bent van zo’n combo. Ik vraag me ook af wat Blizzard doet besluiten om dit soort veranderingen door te voeren. Is het door eindeloos gezeur van spelers op de fora of houden ze daadwerkelijk statistieken bij hiervan? Spelers weten altijd wel weer wat nieuws te vinden om over te zeuren namelijk. 😛

    Reply
  2. Sander Post

    Precies, dat buzzard-trukje is ook wel te pareren… Jenkins…sja alles of niets toch? (meestal niets)…

    Reply

Leave a Reply