Heroes of the Storm – Blizzard’s MOBA game [Update]

Posted by & filed under .

Heroes of the Storm headerMet al twee naamsveranderingen en de overstap van Starcraft 2 mod naar een stand-alone uitgave, is nu eindelijk meer bekend over Blizzard’s bestorming van het MOBA genre

[Update] Mike Pohjola, van het Role Playing Bordspel Heroes of the Storm, heeft Gamestalker laten weten dat er contact is geweest met Blizzard over de naamgeving van beide spellen. Beide partijen zijn het erover eens dat het een ongelukkige situatie is en zijn bezig met het zoeken naar een goede oplossing. Zodra deze oplossing bekend is zullen we jullie het antwoord natuurlijk niet onthouden.

[Orgineel] Tijdens de Blizzcon, dit weekend in Anaheim, heeft Blizzard uit de doeken gedaan hoe Heroes of the Storm eruit komt te zien. Er is een filmpje van twee minuten online gezet waarin we kunnen zien hoe de diverse personages uit de verschillende Blizzard games met elkaar op de vuist gaan. De grafische stijl lijkt zo te zijn overgenomen van World of Warcraft in combinatie met het isometrische perspectief van Starcraft.

Blizzard probeert in Heroes of the Storm wel hun eigen draai aan het genre te geven. Her en der zul je op de routes richting de tegenstander wachttorens tegenkomen. Deze kun je overnemen om zo extra overzicht op essentiële punten van de kaart te verkrijgen. Mocht je met je team de thuisbasis van de tegenstander bijna hebben bereikt, verwacht dan niet zonder slag of stoot deze in te kunnen nemen. In de steden die je moet overvallen om het eindstation te behalen zullen hekwerken zich opwerpen om de stad af te sluiten en tegenstanders buiten te houden. Verder zijn er ook nog een aantal groepen met huurlingen die je voor je kunt laten vechten. Tijdens iedere strijd is er een speciale uitdaging vrij te spelen waardoor jij weer een grotere kans maakt het strijdtoneel levend te verlaten. Zoals in elke MOBA is samenspel natuurlijk essentieel en is het zaak om met het gehele team strategieën te ontwikkelen die de tegenstander de das om doen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om Heroes of the Storm te testen, op de officiële website kun jij je vanaf nu alvast opgeven voor de beta periode van het spel.

Of het spel in Europa verder zal gaan onder de naam Heroes of the Storm is vooralsnog onduidelijk. Een Finse spellenmaker heeft in 2012 via crowdfunding een Pen-and-Paper Role Playing Game in elkaar gezet met de titel, je raad het al, Heroes of the Storm. In hoeverre de twee varianten van stormachtige helden met elkaar in de clinch liggen is ons nog niet bekend, we hebben de maker van het bordspel om commentaar gevraagd.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply