E3 2016: Hideo Kojima – “Hello everyone, i’m back”

Posted by & filed under , .

Death Stranding headerZo begon Hideo Kojima zijn praatje toen hij tijdens de E3 het podium betrad, verlost van Konami en weer een vrij man. Veel meer had hij eigenlijk niet te zeggen, maar had wel een heerlijke ‘Hideo Kojima’-teaser voor zijn nieuwe game voor ons in petto. 

Het laatste dat we echt van Hideo Kojima hebben vernomen na zijn vertrek bij Konami en het afsterven van de nieuwe Silent Hill is dat hij een nieuwe studio had opgericht en een samenwerking met Sony was gestart. Toen werd ons ook gemeld dat de grote man achter onder andere de Metal Gear-serie met een nieuwe franchise bezig was die zou moeten zorgen voor een ‘nieuwe en innovatieve game-ervaring’. Dat was overigens eind vorig jaar.

Inmiddels dus bijna een half jaar verder, wat in termen van game-ontwikkeling bijzonder kort is, maar toch is er al een teasertrailer van die nieuwe game. Death Stranding laat zien dat, hoewel er veel mis was tussen Konami en Hideo Kojima, de samenwerking met Norman Reedus positief is gebleken. Voor Silent Hills was deze samenwerking al beklonken en beiden hebben waarschijnlijk een beetje een rotgevoel gehad die game te moeten laten gaan. Dit gezien de rechten nog altijd bij Konami liggen, maar die zal er hooguit een Pachinko-machine van maken.

Vanuit zijn eigen studio, Kojima Productions, is dan Death Stranding geboren. En dat lijkt zelfs een leuke link naar de teaser trailer. Veel krijgen we niet te zien, behalve een goed Kojima-sfeertje. Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken. Kijk zelf naar deze donkere, vreemde, ergens ook futuristische teasertrailer van Death Stranding.

 

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply