Hipper dan Hip: Draag een echte Pip-Boy dankzij Fallout 4

Posted by & filed under , .

E3 Fallout 4 headerMocht je maar geen genoeg kunnen krijgen van Fallout, dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt dadelijk zelfs over straat met je eigen Pip-Boy.

Ik geef direct toe dat je waarschijnlijk door een boel mensen raar wordt aangekeken als je met een apparaat om je arm wandelt wat zo ongeveer 500 keer groter is dan het allerhipste slimme horloge. Kom je echter iemand tegen die bekend is met de Fallout serie dan kun je bijzonder goede sier maken met je Pip-Boy.

Nu is het idee van een echt functionerende Pip-Boy natuurlijk niets nieuws, ook bij de speciale Fallout 3 editie zat een dergelijk apparaat, Bethesda heeft echter voor deze nieuwe variant alles uit de kast gehaald om er ook een functioneel apparaat van te maken.

Waar het vorige model niet veel meer was dan een uit de kluiten gewassen wekkerradio kun je met de nieuwe Pip-Boy daadwerkelijk door de menu’s in het spel heen en weer scrollen. En heeft alle functionaliteit die ook de Android en iOS app zullen bevatten.

Fallout 4 Pip-boy

Niet heel gek allemaal hoor, want je denkt toch niet dat je een Pip-Boy krijgt met een prachtig Full-HD scherm en een berg aan keidure hardware voor $ 119,99 (omgerekend in Euro’s € 129.99. Juist ja, ik snap het ook niet helemaal). Nee, je stopt gewoon je smartphone in je plastic Pip-Boy, en tadaa!

Nu kan ik mij voorstellen dat het best even grappig is om, in plaats van je Pip-Boy in-game op te roepen je eigen arm op te beuren en aan de knopjes te draaien. Na verloop van tijd denk ik dat je druipt van het zweet tussen de Pip-boy en je arm, waarschijnlijk druppelt al dit lichaamsvocht op je toetsenbord en begint het ook nog eens keihard te jeuken. Vermoedelijk verdwijnt de Pip-Boy dan ook snel naast dat andere model op je nachtkastje of ergens op een plank waarna je er nooit meer naar omkijkt. Ik speel liever Red Manace op de in-game Pip-Boy denk ik.

Waar de Pip-boy editie van Fallout 4 te koop zal zijn in Nederland hebben we nog niet kunnen achterhalen.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply