Hoe fix ik Titanfall? – oplossingen komen niet uit de lucht vallen

Posted by & filed under .

TitanfallLigt het aan mij of worden bèta periodes tegenwoordig enkel nog gebruikt om potentiële kopers over de streep te trekken? Bugs worden er in ieder geval niet mee afgevangen, althans bij Titanfall valt het wat tegen.

Releases van online spelletjes beginnen voor de gamer soms te lijken op avonden vol probleemanalyses en forumbezoekjes om een game speelbaar te maken. Bij elke grote release lijken problemen de kop op te steken, vooral als er een online element bij komt kijken, en de nieuwste in dit rijtje pijnlijke releases lijkt Titanfall te worden.

Vandaag is Europa aan de beurt, maar zoals het er nu naar uitziet gaat Respawn proberen een aanslag te doen op je geduld. In een blogpost op de EA website worden de meeste problemen uitgelegd en worden mogelijke oplossingen geboden. Dit geldt echter alleen voor de PC versie, Nederlandse Xbox One spelers die hopen op een fix voor de gerapporteerde framerate problemen, de ietwat lage resolutie of eventuele verbindingsproblemen met de server moeten wachten tot Respawn met een patch komt. Wij zijn de lulligsten niet en proberen in ieder geval de PC spelers alvast op weg te helpen

Oh nee, ik heb een 32 bit versie van Windows en nu kan ik Titanfall niet installeren!

Jammer joh, het enige 32-bits stukje software meegeleverd bij Titanfall is de installer. Deze werkt perfect en weet je te vertellen dat de set-up niet verder kan. Tijd voor een nieuwe 64 bits versie van Windows.

Nadat ik een vijfde van Titanfall heb geïnstalleerd stopt deze installatie!

Mocht de installatie op 20% blijven hangen dan is de kans groot dat de installatie van Direct X naar de knoppen is. Een mogelijke oplossing is dit pakket opnieuw te installeren. Mocht dit niet helpen dat lijkt het stalken van een Microsoft medewerker de beste oplossing.

Stel nu dat je tot 31% van de installatie komt voordat het geheel in een klap stilstaat, dan komt dit door een audiobestand dat niet lekker is gedownload. Om dit te repareren wordt aangeraden in Origin naar je My Games tab te gaan rechts te klikken op het Titanfall icoontje en op ‘Repair’ te klikken.

Mijn harde schijf is echt dikke FAT, toch kan ik Titanfall niet installeren?

Dat klopt, er zijn nogal grote bestanden nodig voor Titanfall. Op een FAT32 partitie gaan die bestanden niet passen. FAT32 snapt niets van bestanden die groter zijn dan 4GB. Je zal dan de partitie moeten omzetten naar NTFS, het nieuwere filesysteem dat wel met grote bestanden kan omgaan. Hier heeft Microsoft een handleiding voor geschreven. Let echter wel op, dit is niet geheel zonder risico

Ik krijg een error zodra ik een multiplayer spelletje begin of ik blijf in een loop hangen! In een loop hangen! In een loop hangen!

Dit kan volgens EA komen door een trage internetverbinding, mocht dit zich voordoen is het aan te raden om de stekker uit je router te trekken en deze minimaal 15 seconden eruit te laten. Geef dit wel even door aan alle andere gebruikers van deze router voordat de echte wereld ook in een multiplayer shooter verandert.

Ik heb een Intel chipset en het spel speelt niet naar behoren….

Dit kan komen omdat je voor deze chipset een beta driver nodig hebt. Waarom? Respawn mag het weten. In ieder geval is deze te downloaden op de Intel site.

Het is natuurlijk ook zo dat er heel veel Titanfall gamers op PC zijn die nergens last van hebben. Mocht jij niet in die categorie vallen, dan hoop ik dat we je toch nog een beetje op weg naar het slachtveld der titanen hebben kunnen loodsen. We hopen dat de Xbox 360 versie die op 28 maart uitkomt minder problemen zal hebben.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply