Hollandse glorie in Deus Ex: Mankind Divided PC

Posted by & filed under .

Deus Ex Mankind Divided headerDe PC-versie van Deus Ex: Mankind Divided wordt net als zijn voorganger niet door ontwikkelaar Eidos Montreal zelf verzorgd, maar wordt afgeleverd door Nixxes, een Nederlandse studio die goed boert in de wereldwijde AAA-gameontwikkeling.

Daar mogen we toch een klein beetje trots op zijn, of niet? Nixxes hebben we eerder genoemd in een stukje over Thief (2014) waarin hun ervaring op dit gebied al genoemd werd. Sinds 1999 verzorgt Nixxes al ports naar de PC van allerlei titels van Eidos. Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder sinds het vorige stukje en is hun cv volgens de projectpagina alleen maar nog verder gegroeid: naast Deus Ex: Mankind Divided zijn ze ook bezig met Rise of the Tomb Raider (wat trouwens een aanstaande PC-versie van deze tijdelijke Xbox-exclusive bevestigt) en hebben ze portwerk voor Lara Croft and the Temple of Osiris en Tomb Raider Definitive Edition voltooid.

Bovendien was Nixxes verantwoordelijk voor de PC-versie van Deus Ex: Human Revolution in 2010 en dat was over het algemeen een goede port. Nou ja, het had wat technische haken en ogen vanwege de AMD-centrische ontwikkeling, maar qua grafische opties kwamen we weinig tekort. Bovendien had Nixxes extra moeite gestoken in het optimaliseren van de interface voor muis en toetsenbord, en allerlei extra grafische foefjes toegevoegd die niet in de consoleversies aanwezig waren.

Voor Deus Ex: Mankind Divided hoop ik dus meer van hetzelfde, alleen dan met minder technische nadelen voor bezitters van een Nvidia-videokaart die op de releasedatum nog middels patches gladgestreken moeten worden.

Deus Ex: Mankind Divided verschijnt op PC, PlayStation 4 en Xbox One, maar een releasedatum is nog niet bekend.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

One Response to “Hollandse glorie in Deus Ex: Mankind Divided PC”

Leave a Reply