Indrukwekkende Direct X 12 techdemo Final Fantasy XV

Posted by & filed under .

Final Fantasy 15 headerDe Microsoft Build Developer Conference 2015 is momenteel gaande in San Francisco en een van de dingen die op het podium voorbij kwam is een DX12 techdemo van niemand minder dan Square Enix. Met andere woorden: check die dikke graphics!

In deze techdemo zien we de engine van Final Fantasy XV in DX12 draaien, aangedreven door wel vier (!) GTX Titan X videokaarten. Dat is meer dan 4000 harde euro’s aan videokaart in één PC. De presentatie wordt verzorgd door Microsoft corporate vice president Steve Guggenheimer die ook nog een woordje Japans weet te brabbelen ten bate van een videoboodschap van Final Fantasy XV director Hajime Tabata.

Guggegheimer bewijst dat deze techdemo in real-time is door te pauzeren, de camera te draaien en de lichtinval te veranderen. Hij spreekt van meer dan 63 miljoen polygonen pre scène, zes tot twaalf keer meer dan wat DX11 aan zou kunnen. Op een gegeven moment zoomt hij in op de huid van het vrouwelijke personage (vanaf 3:20) en het is verbijsterend hoe bijna fototrealistisch haar huid is. Guggenheimer wijst erop dat we naar 8K textures zitten te kijken (geen wonder dus) en dit is iets wat ik dolgraag ooit in speelbare games terug zou willen zien.

Vat dit trouwens niet op als een teken dat Final Fantasy XV naar de PC komt. Het is heel goed mogelijk, zeker aangezien Square Enix druk bezig is geweest met alle recente (en minder recente) delen uit te brengen op Steam. Dit filmpje is echter slechts een techdemo waarmee ze goede reclame maken voor hun eigen engine terwijl Microsoft reclame maakt voor DX12 en daarmee voor Windows 10.

Windows 10 zal gratis op de kop te tikken zijn voor bezitters van Windows 7, 8 en 8.1, en dus kunnen videokaartfabrikanten Nvidia en AMD ervan uitgaan dat de gamersmarkt voor DX12 significant genoeg zal zijn om te ondersteunen. Hopelijk betekent het ook dat ontwikkelaars snel zullen volgen met bijbehorende games. Op de site van Nividia kun je meer lezen over deze Final Fantasy XV DX12 tech-demo en op de devblog van Microsoft meer over DX12.

Met dank aan YouTube-gebruiker Michael Wieczorek voor het filmpje.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply