John Romero heeft weer een nieuw Doom-level gemaakt

Posted by & filed under .

Doom headerHoewel hij momenteel druk bezig om samen met die ándere Carmack een nieuwe FPS te maken, heeft John Romero de tijd gevonden om een nieuw level te maken voor de oorspronkelijke Doom. Pak je boomstick maar!

Als je niet weet wat een boomstick (spreek uit:boem-stik) is, dan mist er iets essentieels in je algemene ontwikkeling. Maar voor de rest van ons is het duidelijk dat het tijd is om de op één na beste shotgun weer tevoorschijn te halen. Begin dit jaar bracht Romero al een nieuwe versie van E1M8 uit en die werd lovend ontvangen. Hij verwees hiernaar in de kickstartercampagne voor Blackroom, die begin deze week van start is gegaan en een ‘klassieke FPS-ervaring’ belooft. Om deze belofte kracht bij te zetten verraste hij iedereen op Twitter door gisteravond uit het niks wéér een nieuw level voor de oorspronkelijke Doom uit te brengen, E1M4b deze keer:

Daarbij zegt hij onomwonden dat dít het soort ‘klassieke FPS-gameplay’ is dat hij belooft. Het is dus ook een vorm van reclame voor de Kickstarter van Blackroom, maar wat mij betreft ook de beste reclame. Zijn vorige level werd lovend ontvangen, liefhebbers van het FPS-genre waren dolblij dat de oude meester zijn kunstje niet verleerd is. De oude meester was op zijn beurt kennelijk in zijn nopjes dat zijn kunstje nog steeds nog steeds gewaardeerd wordt en weet dus van geen ophouden. Zal hij doorgaan totdat hij een compleet nieuwe episode voor Doom heeft gemaakt?

Het nieuwe level van Romero kun je hier downloaden, installatie-instructies en een onderhoudend achtergrondverhaaltje zitten erbij. Het goede nieuws is dat dit level minder genadeloos moeilijk is dan het vorige level van Romero.

Ben je na het spelen van E1M4b helemaal overtuigd en wil je meer van dat, dan kun je hier de Kickstarterpagina vinden voor Blackroom. Lees het rustig na en denk diep en hard na of je wil doneren. Let dus wel dat er een Carmack bij betrokken is, maar niet die ene Carmack. Ik laat het woord aan Carmack om deze situatie verduidelijken:

https://twitter.com/ID_AA_Carmack/status/724933737641840641

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply