John Romero hint naar zijn nieuwe shooter

Posted by & filed under .

john romero headerJohn Romero kennen we als mede-oprichter van id Software en mede-ontwikkelaar van onder andere Doom en Daikatana . Al sinds 2014 zou hij bezig zijn met een nieuwe shooter en het lijkt erop dat een volwaardige onthulling eraan zit te komen.

Shacknews  kwam met het bericht naar buiten dat de website van een nieuw, futuristisch aandoend bedrijf iets te maken zou hebben met de nieuwe game van Romero. Dit op basis van een tip van een ‘anonieme bron’. Het bedrijf in kwestie is HOXAR, Inc dat op zijn website spreekt van holografische ervaringen. Verkenbare virtuele omgevingen die niet van echt te onderscheiden zijn, inclusief tast en geur. Met andere woorden, HOXAR omschrijft een soort van holodeck uit Star Trek. Het bedrijf gaat dus een stap verder dan VR en gaat zelfs zo ver dat ze een hyperrealistische simulatie beloven die geconstrueerd kan worden uit het geheugen van de gebruiker in kwestie. En om het helemaal mooi te maken wordt en passant ook verwezen naar de militaire toepassingen van hun technologie; soldaten kunnen getraind worden in ieder denkbaar scenario met bijbehorende AI.

De website van HOXAR is sinds 4 februari in de lucht en inmiddels zijn ook de nodige sociale media-uitspattingen actief, zoals een Facebookpagina en een Twitter-account. Die laatste kondigde aan dat Dr. Santiago Sonora, ‘chief hNode engineer’ bij HOXAR, in augustus zal spreken op een virtuele realiteit-top. Shacknews gelooft dat Sonora best wel eens de primaire slechterik van het spel zou kunnen zijn.

De vraag is hoe dit alles aan John Romero gekoppeld kan worden, een anonieme bron stelt natuurlijk niet zoveel voor. De reden dat het artikel van Shacknews nieuwswaardig is, is dat het soort van bevestigd is door Romero zelf. Niet uitdrukkelijk, maar op Twitter plaatste hij het volgende bericht:

Let op de hashtags: ‘PC’ en ‘FPS’, exact de hashtags die we graag van hem zien. De laatste keer dat we iets te melden hadden over de nieuwe game van Romero hoopten we al op een PC-centrische shooter, in plaats van bijvoorbeeld een mobiel niemendalletje. Je weet het maar nooit tegenwoordig. Vlak daarvoor had Romero bewezen nog steeds de nodige ‘design skills’ te bezitten door uit het niks een nieuw level voor de oorspronkelijke Doom te maken.

Met de E3 op de loer in juni, vermoed ik dat de website van HOXAR nu live zou kunnen zijn ten bate van een aankondiging op of om de E3. We houden je op de hoogte!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply