Jonesing for Indies – Aaru’s Awakening

Posted by & filed under .

Aaru's Awakening headerAaru’s Awakening wordt door indie ontwikkelstudio Lumenox Games omschreven als een ‘handgetekende 2D teleportatie platformer’, wat al interessant klinkt, maar het eerste wat opvalt is Aaru zelf: een gespierde kruising tussen een haan, een beer en een gorilla.

Volgens Lumenox Games vormen animatiefilms uit de jaren 70 de grootste inspiratiebron voor hun tekenstijl, en dat is te zien. Deze IJslandse studio bestaat uit slechts vijf man, maar op basis van de meest recente beelden van Aaru’s Awakening is de visualisatie erg goed gelukt:

Het verhaal van Aaru’s Awakening speelt zich af in de wereld van Lumenox, waarin de balans tussen Nacht, Dageraad, Dag en Schemering verstoord dreigt te worden door de godheid van Nacht. Ieder moment van de dag heeft zijn eigen omgeving en Aaru is de afgezant van Dageraad die ze alle vier moet doorkruisen om Nacht een lesje te leren.

Bij het ontwerpen van de afgezant van de Dageraad was een haan de meest logische vorm, maar de ontwikkelaars vonden een letterlijke haan niet bepaald krachtig of intimiderend overkomen. Vandaar dat ervoor gekozen is om Aaru ook wat mee te geven van een beer en een gorilla, wat eerlijk gezegd inderdaad een vrij intimiderende haan oplevert.

Begin juli werd er een alpha demo uitgegeven op de website van Lumenox Games, maar die is inmiddels weer offline gehaald omdat hij niet meer representatief is voor de huidige status van de game. Bovenstaand filmpje is dat wel, maar let erop dat hier alleen de Dag omgeving word getoond. Hieronder heb ik wat screenshots geplaatst om een beeld te geven van andere omgevingen:

Aaru heeft twee basiseigenschappen waarmee hij vloeiend door de omgevingen kan springen en rennen, een teleportatie-manoeuvre en een charge. Dat laatste komt neer op een simpele dubbele sprong, maar het teleporteren onderscheidt de mobiliteit van de speler in Aaru’s Awakening van concurrerende platformers.

Inmiddels is de game ook op Steam Greenlight gearriveerd en mikt Lumenox Games op eind 2013 voor een release. Voorlopig alleen voor Windows en Mac, maar er zijn plannen voor een Linux versie en zelfs misschien voor consoles. Visueel gaat het in ieder geval de goede kant op met Aaru’s Awakening, hopelijk voelt de platform gameplay net zo goed aan als dat het eruit ziet. De alpha demo werd bekritiseerd om zijn hoge moeilijkheidsgraad, maar Lumenox Games heeft al aangegeven dat de volledige game beter gebalanceerd zal zijn en verschillende moeilijkheidsgraden zal aanbieden.

We waren direct behoorlijk ‘kukelekuu’ van Aaru’s Awakening en we houden deze stoere haan vanaf nu dan ook goed in de gaten!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply