Jonesing for Indies – Wings of Saint Nazaire

Posted by & filed under .

Wings of Saint Nazaire headerGamestalker gaat deze week gezellig de ruimte in, nadat we vanochtend al poolshoogte namen bij Star Citizen, zetten we nu een andere space sim in de futuristische schijnwerpers: Wings of Saint Nazaire.

Iedere Gamestalker lezer die vroeger Wing Commander of X-Wing heeft gespeeld en dit soort games ook erg mist, zal nu al van zijn stoel zijn gegleden bij het zien van de screenshots die ik bij dit artikel heb geplaatst. Inderdaad, Wings of Saint Nazaire past niet alleen in het verlengde van dergelijk space combat sims uit de jaren 90, het ziet er grafisch en stilistisch ook precies zo uit. Niet slecht voor een team dat bestaat uit slechts drie man en een epische baard.

Wings of Saint Nazaire 001

Het opstarten is in ieder geval present en uitstekend getroffen.

Dat Wings of Saint Nazaire niet alleen op screenshots er leuk uitziet, maar dat het ook echt werkt,  kan iedereen zelf uittesten met de alpha demo die je op de officiële website kunt downloaden of zelfs in je browser kunt spelen. De game is gemaakt in Unity, de engine die momenteel uitermate populair lijkt onder kleinere ontwikkelaars en zich voor ieder denkbaar genre schijnt te lenen. De vijandelijke schepen zijn vormgegeven met 2D sprites, desondanks is de illusie van rondvliegen en schieten in de ruimte erg goed gerealiseerd. De controls zijn opvallend toegankelijk en vrijwel direct zit je met een onnozele grijns spectaculaire manoeuvres te maken terwijl je je afvraagt welke pannenkoek ooit bedacht had dat het genre dood en begraven was.

Wings of Saint Nazaire 008

De retro look is het eerste wat spelers zal aantrekken tot Wings of Nazaire.

Dit is natuurlijk nog maar een alpha versie, meer dan eindeloos rondvliegen en vijandelijke schepen afknallen valt er nog niet te doen. De HUD is nog niet optimaal en vooral de radar is nog een beetje verwarrend. Als eerste willen de ontwikkelaars een werkende multiplayer versie uitbrengen, waarbij spelers ook gezamenlijk missies moeten uitvoeren. De single-player campagne zal daarna pas verschijnen. De man met de epische baard legt het een en ander verder uit in onderstaande development update:

Momenteel wordt een kickstarter campagne overwogen, iets wat een goed idee lijkt te zijn voor dergelijke games die teruggrijpen op een gezonde dosis nostalgie. Uiteindelijk is het maar de vraag of een klein team zo een ambitieus project tot een goed einde kan brengen, maar de alpha demo bewijst dat de basis in ieder geval solide is. Als ze hier een hele lading goede missies en een vermakelijke campagne aan kunnen hangen, dan hebben gamers die al sinds de jaren 90 hun ouwe flight stick bewaren iets moois om naar uit te kijken.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

One Response to “Jonesing for Indies – Wings of Saint Nazaire”

  1. Maarten Houtman Maarten Houtman

    Oei, tijd voor een nieuwe hotas!

    Reply

Leave a Reply