Kerstaanbiedingen op Steam

Posted by & filed under .

Steam Sales headerGisteren vroegen wij nog aan onze lezers welke games iedereen van plan is uit te spelen tijdens de kerstvakantie. Om het antwoord op deze vraag te bemoeilijken zijn gisteren prompt de kerstaanbiedingen op Steam van start gegaan.

De Steam Holiday Sale duurt tot 2 januari en lijkt deze keer geen grote gimmicks te bevatten. Alleen de standaard digitale verzamelkaarten die je kunt fuseren voor een thematische badge, achtergrond of emoticons. Het zal Steam Sale-veteranen allemaal bekend voorkomen.

Het belangrijkste is dat er iedere 24 nieuwe ‘Featured Deals’ verschijnen die gelijk goed van start zijn gegaan met o.a. Dark Souls 2 ten tijde van dit schrijven. De eerste Dark Souls is trouwens een nog grotere aanrader voor slechts € 4,99 en bevat tegenwoordig Steamworks in plaats van GFWL. Ook zijn er iedere 12 uur nieuwe aanbiedingen die schijnbaar niet ‘featured’ zijn. Daarnaast is de Community Choice weer terug, waarbij steamgebruikers kunnen stemmen op welke van drie willekeurig gekozen titels een extra grote korting krijgt. Terwijl ik dit schrijf is Spider-Man 2 een van de beschikbare keuzes en ik raad ten zeerste aan om deze te vermijden.

De kerstvakantie betekent niet alleen dat we eindelijk tijd hebben om een inhaalslag te doen met alle titels die we in het afgelopen jaar op de kop hebben getikt, het betekent ook dat we onszelf mogen verwennen met compleet nieuwe titels die direct op dezelfde onvoltooide stapel kunnen! Het is tenslotte feest, toch?

Welke games hoop jij op Steam of op andere platforms met fikse korting voorbij te zien komen? Laat het ons weten in de comments!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

2 Responses to “Kerstaanbiedingen op Steam”

 1. Sander Sander

  Ik zit momenteel niet op specifieke games te wachten (te grote back-log :-).
  Klopt het dat steam region-locks voor activation-keys heeft ingesteld? Ik had hier in de afgelopen week wat geruchten langs zien komen, maar had nog niet ergens een duidelijke uitkomst hiervan gevonden.

  Reply
  • Daudi Goncalves Daudi Goncalves

   Region-locks voor keys verschilt per game, dat is nooit anders geweest voor zover ik weet. Wat Valve nu de kop in heeft gedrukt is het internationaal giften en traden van games vanuit bepaalde gebieden (in de eerste plaats Rusland) waar de prijzen beduidend lager zijn. Een regio-vrije key zou dus nog steeds een regio-vrije key moeten zijn, maar Russische keys kunnen volgens mij al langer niet buiten Rusland geactiveerd worden – maar dan zijn het per definitie geen regio-vrije keys. De recente ‘geruchten’ waar jij naar verwijst gaan dus puur over giften en traden.

   Reply

Leave a Reply