Kingdom Come: Deliverance komt niet in 2016

Posted by & filed under .

Kingdom Come - headerAl jaren horen we dat het koninkrijk eraan komt, maar de bezorging ervan laat op zich wachten. Ook nu neemt zijne majesteit Kingdom Come: Deliverance de tijd en rijdt het 2016 stilletjes voorbij.

Begin maart werd bekend dat ontwikkelstudio Warhorse vanwege een deal met hun distributeur niet langer in staat was om de pc-versie van Kingdom Come: Deliverance eerder uit te brengen dan de consoleversie op Xbox One en PlayStation 4. Alle variaties van Kingdom Come: Deliverance zouden dus eind 2016 gelijktijdig verschijnen, wat een uitstel van een aantal maanden betekende voor spelers op pc.

Volgens WCCFtech hoeven we echter helemaal geen koninkrijk te verwachten dit jaar. Een woordvoerder van Warhorse zou bevestigd hebben dat Kingdom Come: Deliverance 2016 niet zal halen. In plaats daarvan mikt de studio op 2017 en ergens tussen E3 en Gamescom zouden we een definitieve releasedatum te horen moeten krijgen.

Kingdom Come: Deliverance begon ooit in 2014 als een succesvol kickstarterproject en op basis van de doelstellingen van Warhorse klinkt het als een razend interessant concept. Voor de verandering is Kingdom Come: Deliverance een RPG zonder fantasy-elementen. Geen draken, geen magie of zelfs geen monsters dus. In plaats daarvan presenteert het spel een zo realistisch mogelijke middeleeuwse spelwereld gevuld met queesten die je naar eigen inzicht mag volbrengen.

De E3 van 2016 zal plaatsvinden tussen 14 juni en 16 juni, met een zwik persconferenties in de aanloop naar deze show. Waarschijnlijk zullen we dan meer zien van Kingdom Come: Deliverance.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply