Kingdom Come: Deliverance – middeleeuwse E3-trailer

Posted by & filed under .

E3 Kingdom-Come-headerKingdom Come: Deliverance is een RPG dat zich in de middeleeuwen afspeelt met een interessante insteek: geen fantasy-elementen, maar een grote nadruk op realisme. Wat we ons daarbij moeten voorstellen wordt duidelijk in deze E3-trailer.

Een geinig slogan verschijnt in beeld helemaal op het einde: “dungeons & no dragons”en dat is eigenlijk Kingdom Come: Deliverance in een notendop. Het spel speelt zich af in het Europa van de vijftiende eeuw in een sandbox-omgeving van 16km², die je te voet of te paard in first-person mag verkennen.

Ondanks de afwezigheid van monsters, magie en draken, belooft ontwikkelstudio Warhorse epische queesten met verschillende manieren om ze te voltooien, belegeringen van kastelen en zelfs massale gevechten. Op iets kleinere schaal wordt het realisme doorgevoerd naar het vechten in eerste persoon waarvan je ook enkele glimpen opvangt in deze trailer.

Het concept spreekt me erg aan en ik moet zeggen dat de omgevingen er mooi uitzien. De animaties en de personagemodellen ogen wat krakkemikkig, maar als Warhorse voor de rest de beloftes waar maakt, dan mag dat de pret absoluut niet drukken. Bovendien hebben ze nog even om het een en ander op te poetsen, Kingdom Come: Deliverance verschijnt pas in de zomer van 2016 op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply