Klassieke Mega Drive-games op Steam krijgen gratis nieuwe hub

Posted by & filed under .

Sega headerWellicht is het je opgevallen dat er ook Mega Drive-games verkrijgbaar zijn op Steam. In dat geval heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat de bijbehorende interface op z’n zachtst gezegd vies tegenvalt. Daar komt binnenkort verandering in – en hoe!

SEGA heeft aangekondigd dat op 28 april een compleet nieuwe interface voor alle Mega Drive-games op Steam uitgerold zal worden. Iedereen die minstens één Mega Drive-game in zijn of haar Steambibliotheek heeft staan ontvangt deze update helemaal gratis en dat is goed nieuws, want het is toffer dan je denkt:

Deze nieuwe interface heeft als titel de SEGA Mega Drive Classics Hub en neemt de vorm aan van een digitale versie van de gemiddelde kamer van een tiener in de jaren negentig, inclusief posters aan de muur en zelfs een dynamisch dag- en nachtcyclus. Alle Mega Drive-games die je gekocht hebt op Steam staan als daadwerkelijke spelcassettes netjes achter elkaar op een plank en om een spel te spelen, steek je een van deze cassettes in de Mega Drive onder de digitale CRT-televisie.

Dat is natuurlijk erg cool, maar nog veel interessanter is dat de onderliggende emulatie volgens SEGA verbeterd is. Daarbij beloven ze nieuwe en volledig optionele visuele filters, de mogelijkheid om in ieder spel op ieder gewenst moment te kunnen saven, lokale co-op voor spellen die dat ondersteunen, en ondersteuning voor toetsenbord naast moderne controllers.

Maar wacht er is meer!

Wellicht het meest verrassende nieuwsfeitje is dat SEGA via Steam Workshop ondersteuning voor mods toevoegt aan de klassieke Mega Drive-games op Steam. Voortaan is het dus mogelijk om op legale wijze aangepaste versies van je favoriete 16-bit games te spelen. Zou iemand bijvoorbeeld Streets of Rage Remake, een fantastische remix van de trilogie gemaakt door en voor fans van de klapperreeks, op deze manier kunnen doen herleven? Het is in ieder geval een zeer interessante stap die SEGA hier maakt, eentje die aantoont dat ze beginnen te snappen want de aantrekkingskracht is van het emuleren van oudere titels op PC en andere open platforms.

De SEGA Mega Drive Classics Hub verschijnt op 28 april als gratis update voor iedereen die minstens één Mega Drive-titel bezit op Steam.

En nu met z’n allen: “SEGA do what Nintendon’t!”

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply