Kom in actie: Action Henk! verschijnt 11 mei

Posted by & filed under .

Action Henk HeaderRageSquid is er de afgelopen 18 maanden maar druk mee geweest: Action Henk! Een game waarbij je speelgoedheld Henk zo snel mogelijk over de finish moet zien te krijgen.

Dit doe je door Henk in een 2,5D-wereld zo goed en kwaad als het gaat door een level te loodsen. Deze levels zijn gemaakt met stukjes speelgoed van vroeger zoals stukjes Darda-baan en oerdegelijke blokken uit de blokkendoos. Daarnaast is, zoals dat hoort op een door speelgoed gebouwd level, de vloer lava!

Niet alleen kan actieheld Henk als een malle door deze levels rennen en springen, het spel maakt ook volop gebruik van momentum. Op stukken renbaan met een curve richting de lava kun je snelheid maken door op je kont te glijden. Dit gaat zelfs zo hard dat de vonken er vanaf spatten!

Action Henk! is ook nog eens vreselijk verslavend. Niet alleen is het leuk om continu je eigen tijd te verbreken, door de toevoeging van leaderbords kun je het ook nog eens opnemen tegen je vrienden of proberen de beste van de complete wereld te worden. En zoals dat gaat, oefening baart kunst! De kans is dus groot dat je na de driehonderdste poging eindelijk die paar milliseconden van je tijd af weet te snoepen. Daarnaast kun jij ook nog eens zelf de meest bijzondere tracks in elkaar flansen met de bijgeleverde level editor. Mocht je de snelste tijd niet kunnen neerzetten op een bestaande track, dan lukt dat toch zeker wel op eentje die je zelf gemaakt hebt.

Na een aantal ‘normale’ levels moet je het ook nog eens opnemen tegen andere speelgoedfiguren zoals Betsy, een actiefiguurtje waar ik vroeger waarschijnlijk nachtmerries aan over had gehouden.

Action Henk! is ooit begonnen als project voor het Game in the City-evenement dat vroeger in Amersfoort gehouden werd. Met nog geen enkel prototype of werkend idee heeft RageSquid de organisatie weten te overtuigen dat het een briljant idee was om hen toch alvast in te plannen. Action Henk! was geboren en dankzij de lovende kritieken van toen kunnen wij nu op 11 mei zelf genieten van Henk’s doldwaze avonturen. Mocht je Henk zelf willen laten rennen dan kan dat nu al, Henk is namelijk al een tijd een Early Access game.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply