Kwartier lang klappertanden met Rise of the Tomb Raider

Posted by & filed under .

Rise of the Tomb Raider HeaderAlsof alle beelden van Rise of the Tomb Raider vanaf de E3-showvloer nog niet genoeg waren, keert onze koukleumende Lara Croft terug met wel een kwartier aan pure gameplay, net zo puur als de sneeuw waar ze doorheen moet ploeteren.

Ik moet toegeven dat de sneeuweffecten in Rise of the Tomb Raider er best goed uitzien en waarschijnlijk is ontwikkelstudio Crystal Dynamics er ook best trots op. Dan mag je best meer dan één video vrijgeven waarin de sneeuw centraal staat.

Iets minder overtuigend is de voice-over van Lara die maar niet haar mond kan houden. Ze kan geen stap zetten zonder dat er een hele rits commentaar bij afgerateld moet worden. Aan de andere kant is dit inderdaad een efficiënte manier om jezelf in beweging te krijgen, zo zit ik ook iedere maandagochtend vroeg achter mijn toestenbord voor Gamestalker: “Moet… schrijven.. stukje.. liever… geen.. Call.. of.. Duty… Hee.. is… er… nog… koffie… moet… koffie…”” Je snapt dat de rest van de redactie zich mateloos aan me irriteert, net zo erg als die beer op het einde van het filmpje aan Lara.

Naast sneeuw, voice-overs en beren zit deze video vol uiteenlopende gameplay-elementen, van upgraden tot sneaken, van tegenstanders afleiden tot geïmproviseerde benzinebommen. Het lijkt al met al een waardige opvolger van de succesvolle reboot uit 2013 te gaan worden.

Rise of the Tomb Raider verschijnt op 10 november 2015 voor de XBox One en de Xbox 360.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply