Met een muis in de hand knok ik door het ganse land – Lifeless: Echro

Posted by & filed under .

Echro Header

Olav Larsen is goed in Pixelart en hij heeft er zelfs een spelletje omheen gebouwd. Want Olav Larsen is ook goed in spelletjes bouwen

Vaak is het zo dat je bij games beide handen moet gebruiken om je fatsoenlijk door een level te manoeuvreren. Hoe lastig is het dan om ook nog te zorgen dat je vochthuishouding op peil blijft of om die heerlijk uitziende zoutjes naar naar binnen te werken? Precies, bijna onmogelijk! Vaak resulteert een dergelijke inspanning in het besmeuren van je toetsenbord of verliezen in de game. Gelukkig is daar Lifeless: Echro om ons uit deze penibele situatie te redden.

Lifeless: Echro doet namelijk niet aan moeilijke controls. Je hebt alleen een hand en een muis nodig om de game te spelen. Toch weet dit bescheiden spelletje met deze eenvoudige besturing nog aardig wat diepgang te bereiken. De wereld, die uit nogal duistere pixelart bestaat, zit vol met vreselijke wezens die het ook nog eens allemaal op jou gemunt blijken te hebben. Om ze aan te vallen zorg je dat het pijltje naast je poppetje de juiste kant uitwijst en met de linkermuisknop geef je hem een genadeloze klap voor zijn bakkes. Door het level banjeren doe je op dezelfde manier.

Echro Screenshot 1

Je tegenstanders zijn echter niet compleet van lotje getikt en zullen proberen jou zo’n zelfde optater te verkopen. Hierbij komt een stukje timing om de hoek kijken. Om je tegenstander heen verschijnt een cirkel die na verloop van tijd kleiner wordt, zodra deze helemaal verdwijnt kun je nog maar op een ding rekenen: een aanval. Voor jou is het van levensbelang om op dit cruciale moment niet te dicht in de buurt van deze vechtersbaas te staan. Aangezien jij na een aanval ook moet wachten tot je eigen cirkel verdwenen is, luistert dit alles behoorlijk nauw. Het ergste is nog dat het met een enkele tegenstander allemaal nog wel te overzien is. Helaas heeft onze dappere held niet zoveel geluk en zijn de tegenstanders meestal met meer, veel meer.

Lifeless: Echro is gratis te downloaden via deze site. Laat ons weten hoe het tegelijkertijd eten van versnaperingen en het spelen van de game voor jou heeft gewerkt. En als je dan toch aan het tikken bent, laat ook even weten wat je van het eenmansproject Lifeless: Echro op zich vindt.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply