Microsoft verlaagt Xbox One prijs met 70 euro

Posted by & filed under .

Microsoft-Redmond_header

Microsoft heeft de prijs van de 500GB en 1TB Xbox One bundels verlaagd met 70 euro. De 500GB en 1TB edities zullen vanaf nu voor respectievelijk 329 euro en 379 euro verkocht gaan worden.

Oorspronkelijk lanceerde Microsoft zijn laatste console weliswaar in november van 2013 en voor een behoorlijke smak geld, namelijk 500 euro. Echter voor velen onder ons was het wachten tot de Redmond gigant de Xbox One ook op de Nederlandse bodem aan de man bracht. Het mooie van dit lange wachten was wel dat de Xbox One zonder de (overbodige) Kinect en voor 100 euro minder werd aangeboden destijds. Een leuk gebaar dat door het game beminnend publiek zeker gewaardeerd werd.

Jammer genoeg hebben we vervolgens wel tot vandaag moeten wachten alvorens er een volgende prijsverlaging in gang werd gezet. En hoewel die 70 euro een mooi voordeel oplevert als je nog geen Xbox One bezit of van plan bent om een tweede aan te schaffen voor in de slaapkamer of iets dergelijks, zijn de prijzen in Amerika nog net iets mooier. Daar kun je de 500GB versie voor 299 dollar (~269 euro) binnen hengelen en de 1TB editie voor slechts 319 dollar (~287 euro). Helaas gaat dit zo al jaren met het verschil in prijs tussen Amerika en Europa.

Op xbox.com heeft Microsoft alle verschillende Xbox One bundels staan waarbij zowel de originele prijzen als aangepaste prijzen worden vermeld. Opvallend is dat de ‘Xbox One 1 TB: Halo 5: Guardians Limited Edition’ en de ‘Xbox One 1 TB Fallout 4’ pakketten de enige bundels zijn die niet zijn afgeprijsd. Zelfs de onlangs verschenen Quantum Break en Tom Clancy’s The Division bundels zijn, hoewel slechts resp. 30 euro en 20 euro, in prijs verlaagd.

Het is verder niet duidelijk of het bij deze prijsverlagingen gaat om een tijdelijke dan wel permanente actie.

Phil-Spencer_1

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply