Mod op Maandag – gek hoedje in Serious Sam 3: BFE

Posted by & filed under .

Sir Buttersworth headerHet is wetenschappelijk bewezen dat het wereldkampioenschap voetbal voor behoorlijk wat afleiding zorgt op de werkvloer. Zo ook op onze redactie, waar zelfs de grootste voetbalhaters alleen nog maar aan huilend gras en gekke hoedjes kunnen denken.

Petje af
Gekke hoedjes horen immers bij voetbal, maar gamers zijn er eveneens dol op. Kijk maar naar het succes van excentrieke hoofddeksels in Team Fortress 2, waar de overstap naar een free-to-play model met gekke hoedjes vele malen winstgevender bleek te zijn dan de game op normale wijze te verkopen. Ook in het MOBA-genre is men niet vies van opvallende schedeldak-verwarmers. Dat werd mij duidelijk tijdens een recent evenement rondom League of Legends waar ik mij plotseling bevond. De lollige spelers binnen onze redactie gingen namelijk uit hun dak van de Teemo-hoedjes die daar uitgedeeld werden: “Teemo! Hoedje! Hierrrr!!”

Sir Buttersworth hoedNu heb ik in het weekend voorafgaand aan de publicatie van deze Mod op Maandag een probleem. Het wereldkampioenschap leidt niet alleen ontzettend af, ik kan ook nog eens alleen maar aan gekke Oranje hoedjes denken. Ik heb voor jullie rondgekeken, maar mods met een Oranje thema kon ik niet zo snel vinden. Mods met gekke hoedjes die niet specifiek naar het Nederlands elftal verwijzen, daar zijn er echter genoeg van. Met gepaste trots presenteer ik dan ook een van de allereerste mods die voor Serious Sam 3: BFE ontwikkeld werd nadat de ondersteuning voor Steam Workshop van start ging: Sir Buttersworth.

Eigenlijk is deze mod van JasonBob45 helemaal niet ingrijpend, maar juist dankzij deze bescheiden subtiliteit is het vermakelijk. Gamers die zich vaker aan mods wagen zullen wellicht bekend zijn met een vergelijkbare mod voor mudcrabs in de Elder Scrolls, maar ik heb ervoor gekozen om de bekende Gnaars van Serious Sam in het zonnetje te zetten. Om precies te zijn voorziet de mod Sir Buttersworth alle Gnaars inΒ Serious Sam 3: BFE van een hoge hoed en een monocle. De mod transformeert de gemiddelde Gnaar hiermee van een lomp en ongemanierd monster in een verfijnd en gedistingeerd heerschap. Het tilt tegelijkertijd de harde straatgevechten in de game naar een hoger niveau en geeft de speler het gevoel aan een respectabele strijd deel te nemen.

Sir Buttersworth teapartyInstructies
Wil jij ook jouw exemplaar van Serious Sam 3: BFE verlossen uit de ongewassen handen van het klootjesvolk? Wacht dan niet langer en sluit je op gepaste wijze aan bij de society van Sir Buttersworth. Het enige vereiste is dat je daadwerkelijk in het bezit bent van Serious Sam 3: BFE.

Ga in de Steam Workshop naar de pagina van Sir Buttersworth en klik op de grote groene knop “+ Subscribe”. Misschien draai je Steam in het Nederlands, in dat geval moet je op de grote groene knop “+ Abonneren” klikken. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent in Steam!

Als je bovenstaande instructies goed en aandachtig hebt gevolgd dan hoef je nu enkel Serious Sam 3: BFE op te starten om te kunnen gamen als een echte heer. Of in ieder geval als iemand die echte heren afschiet in games, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Let wel dat je automatisch in de modificeerbare versie van Serious Sam 3: BFE geplaatst wordt. Hierbij kun je geen achievements vrij spelen of scores plaatsen op een leaderboard.

Mocht je na verloop van tijd in een vlaag van verstandsverbijstering genoeg hebben van Sir Buttersworth en zijn welgemanierde mod, dan kun je op dezelfde pagina op dezelfde grote groene knop klikken om het abonnement weer op te zeggen. Dat is het voordeel van Steam Workshop: een kind kan de mod doen.

Dat was het voor deze Mod op Maandag, tot de volgende keer waarbij we vast en een zeker wederom een ouderwets platvloerse mod zullen bespreken!

Sir Buttersworth geenoog

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

3 Responses to “Mod op Maandag – gek hoedje in Serious Sam 3: BFE”

  1. Maarten Houtman Maarten Houtman
  2. Maarten Houtman Maarten Houtman

    Oh lol… Op werk geen tijd om alles door te lezen πŸ˜›

    Reply

Leave a Reply