Mod op Maandag: Haknslash Essentials! (Torchlight II)

Posted by & filed under .

Haknslash headerLaatst vroeg iemand aan mij waarom ik nooit iets met Torchlight II had gedaan in Mod op Maandag. Dat vond ik een hele goede vraag waar ik geen antwoord op had, maar deze trouwe lezer had gelukkig wel een goede tip voor me: Haknslash Essentials!, een ideale mod op mee te beginnen.

Luxeprobleem
Wanneer je je nooit aan het downloaden van mods voor Torchlight II gewaagd hebt, dan zijn de beschikbare keuzes wellicht overweldigend. Bijna duizend mods in de Steam Workshop, die bovendien niet allemaal even goed met elkaar werken. Vergeleken met andere games valt dit aantal trouwens nog mee, een snelle blik in de Steam Workshop leert ons dat Portal 2 wel 374.325 mods ten tijde van dit schrijven biedt en Counter-Strike: Global Offensive 77.808. Maar toch, als je net als ik Torchlight II al heel lang niet hebt gespeeld en dus ook de bijbehorende modscene niet hebt gevolgd, waar moet je dan beginnen?

De groeten van Hak
Bij Haknslash Essentials!, zo raadde de eerder genoemde trouwe lezer mij aan. Een mod die recentelijk al enige media-aandacht mocht genieten vanwege het feit dat het eigenlijk geen op zichzelf staande mod is, maar een erg handige collectie. Afgaande op het schermnaam van de gebruiker naar wie de mod vernoemd is, dacht ik aanvankelijk dat we hier met een Nederlander te maken hadden. “Hak” in plaats van “hack”. Zijn profiel op Steam verraadt echter dat Haknslash in Canada verblijft, wellicht is “hak” dus een obscure spelling uit het Canadese platteland.

De modcollectie Haknslash Essentials! verzamelt wel 57 mods voor Torchlight II bij elkaar. Hiermee kan je in een klap gebruik maken van talloze nieuwe speelbare klassen, bijvoorbeeld de Monk uit Diablo 3 en Otaku Fighter. Zelf koos ik voor een Dragoon bij het uittesten van Haknslash Essentials! en ik noemde hem Kain Highwind. Bonuspunten voor diegenen die weten waar deze naam van is zonder op Google te spieken.

Vanzelfsprekend mogen ook een vrachtlading aan nieuwe pets niet ontbreken. Die variëren van oerdegelijke en schattige Alpaca’s tot eindbazen uit het spel zelf die niet eens op het selectiescherm passen. Kain, mijn noeste en verwoestende Dragoon, koos echter voor een doldwaze Claptrap, het praatgrage robotje uit Borderlands. Er zitten trouwens wel meer van dit soort beroemde sidekicks in Haknslash Essentials! en het leuke is dat deze ook hun bekende stemmen mee hebben gekregen. Clappy de Claptrap roept om de zoveel tijd dat hij aan het dansen is bijvoorbeeld.

Deze extra’s maken Haknslash Essentials! al erg leuk, maar daarnaast zijn er ook mods die het landschap uitbreiden, de bloedeffecten intenser maken, nieuwe vissen die je kunt vangen toevoegen en ga zo maar door. Ik raad je aan om op de desbetreffende pagina van Haknslash Essentials! in de Steam Workshop te bekijken voor een volledige lijst.

Instructies
Zoals gezegd heeft Torchlight II ondersteuning voor de Steam Workshop en dus is een mod downloaden en installeren een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat je Torchlight II daadwerkelijk bezit op Steam en ga vervolgens naar de pagina van Haknslash Essentials! terwijl je ingelogd bent.

Klik aldaar op de grote groene knop “+ Subscribe” of anders “+ Abonneren” afhankelijk van de taal die je in Steam hebt geselecteerd, en lanceer vervolgens de game Torchlight II. De mod zal automatisch gedownload worden en als de groene balk eenmaal vol is en al je abonnementen ‘up to date’ zijn, dan kun je beginnen.

Torchlight 2 launcherIn plaats van op de bovenste rode speelknop, druk je op de onderste. Dat is een versie van de game die mods ondersteunt. In het menu daarna moet je controleren of Haknslash Essentials! aangevinkt staat en vervolgens rechtsonder op dezelfde speelknop drukken. Selecteer een nieuw spel en kies een leuke nieuwe pet uit!

Dat was het weer voor deze Mod op Maandag. Ik wens iedereen veel plezier met Haknslash Essentials!, maar ik zal er zelf deze week niet aan toe komen omdat ik samen met het merendeel van de redactie op de Gamescom van 2014 zit. Hou Gamestalker tussen het ‘hakken’ en ‘slashen’ door dus goed in de gaten en graag zie ik iedereen over twee weken terug voor een nieuwe Mod op Maandag!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply