Modders niet zo blij met Witcher 3 MODkit

Posted by & filed under .

Witcher 3 mod kit headerAfgelopen vrijdag was ik behoorlijk positief over de MODkit die CD Projekt RED voor The Witcher 3: Wild Hunt had uitgebracht, schijnbaar heb ik iets te vroeg gejuichd. De Modding community is niet zo heel content met de inhoud.

Zoals ik in hetzelfde artikel aan aangaf kon ik niet echt wijs worden uit de bestanden die de MODkit op mijn computer zette. Ik had geen idee wat ik er allemaal mee zou kunnen. Het maken van modificaties, en hoe dat allemaal in zijn werk gaat, is niet echt mijn ding.

Klaarblijkelijk zijn de mogelijkheden die de MODkit met zich mee brengt nogal beperkt. Het is dan wel mogelijk om je paard te veranderen in een eenhoorn of de manier waarop items en kleding eruit zien aan te passen, modders hadden echter op meer gehoopt. Ook omdat CD Projekt RED dit had beloofd.

In een interview met IGN afgelopen januari verteld Marcin Iwinksi dat, hoewel The Witcher 3 een single-player ervaring is, spelers hun compleet eigen avonturen zouden kunnen maken dankzij REDkit, de modding tool die ook voor The Witcher 2 is uitgekomen. De nu vrijgegeven MODkit is hier echter niet voor geschikt. En zoals je dan kunt verwachten zijn modders hier niet heel erg over te spreken.

Het is onduidelijk of er in de toekomst toch nog een REDkit versie uitkomt voor The Witcher 3. Volgens Community Manager Marcin Momot is dit waar we het voorlopig mee moeten doen.

REDkit kwam voor The Witcher 2 pas na twee jaar uit, en hoewel deze tools veel meer kon dan de nu uitgebrachte tools was twee jaar rijkelijk na de release rijkelijk laat om nog een gezonde mod community op poten te zetten. Mogelijk is er daarom nu gekozen voor een wat vereenvoudigde tool om in ieder geval te zorgen dat creatievelingen los gaan op het spel. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat Skyrim nog zo veel gespeeld wordt, een groot deel van de spelers hebben een groot aantal mods geïnstalleerd om het spel interessant te houden.

Mocht de komende tijd blijken dat CD Projekt RED toch nog wat extra’s in petto heeft, dan laten wij je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply