Mooie Cyberpunk 2077 teaser hint naar Witcher 3

Posted by & filed under .

Cyberpunk 2077 headerMet spanning zat ik gisteravond te wachten op de eerste trailer van Cyberpunk 2077, de nieuwe open wereld RPG van CD Projekt RED. Ik werd er nauwelijks wijzer van en de game blijkt nog ver weg, maar is dat nou een Witcher 3 hint dat ik daar zie?

Cyberpunk 2077 is gebaseerd op de Cyberpunk 2020 pen and paper RPG en werd al in mei vorig jaar aangekondigd. Desalniettemin leert de teaser trailer ons dat de game nog lang niet af is. In een geheime boodschap die je kunt zien door behendig op het juiste moment te pauzeren noemt ontwikkelstudio CD Projekt RED het jaar 2015 als grove releasedatum, maar de game zal vooral af zijn ‘wanneer het af is’. CD Projekt RED legt in de geheime boodschap uit waarom ze hem dan toch zo vroeg hebben aangekondigd:

OH — and you may wonder why we announced our game so early before the release. The reason is that we’re still building our dev team. So if you are a talented dude or dudette, willing to work in a really different company (Gamers rule & boring corporate stuff drools!!) on a super ambitious project, send us your application right now! careers@cdprojektred.com

De teaser trailer is verder erg mooi uitgewerkt en geeft in ieder geval een goed beeld van de sfeer die we kunnen verwachten. CD Projekt RED benadrukt dat Cyberpunk 2077 een ‘story-heavy non-linear open world RPG’ zal zijn en dat klinkt mij als muziek in de oren, zeker omdat ik weet dat deze immens getalenteerde ontwikkelstudio uitermate bedreven is in het maken van kwalitatief hoogstaande RPGs. Dat hebben ze immers dubbel en dwars bewezen met de Witcher games. Bekijk de teaser trailer maar en oordeel zelf of het er niet erg sfeervol uitziet:

Niet slecht, toch? De dame in de teaser kennen we nog uit de allereerste concept art die we afgelopen oktober al publiceerden en het bijbehorende persbericht verduidelijkt wat er precies gaande is in de trailer. Kennelijk zijn er mensen die in de wereld van Cyberpunk die te ver doorschieten met het gebruik van cybernetische implantaten in hun lichaam en dan een soort van overdosis ervaren. Ze veranderen dan in zogenaamde ‘psychos’ wanneer hun cybernetische lichaam in opstand komt tegen het organische deel en tegen alle organismes in hun directe omgeving. Ze beginnen mensen te vermoorden die ze nu omschrijven als ‘meatbags’.

Dat is ook wat er duidelijk aan de hand is met de schaars geklede dame in de teaser die belaagd wordt door de zowel de standaard politie als de ‘MAX-TAC’ divisie, die gespecialiseerd is in het bestrijden van dit soort psychos. Daarom worden ze ook wel de ‘Psycho Squad’ genoemd. Of je als iemand van de Psycho Squad zal spelen is nog niet duidelijk, maar CD Projekt RED belooft dus in ieder geval een ‘niet-lineair verhaal’ in een vrijelijk verkenbare open wereld van de cyberpunk metropolis Night City.

CD Projekt RED secret message

De geheime boodschap in de Cyberpunk 2077 teaser trailer, niets ontgaat Gamestalker!

Maar wacht, waar haal ik dan The Witcher 3 vandaan? Nou, in de geheime boodschap in de teaser zegt de ontwikkelstudio dat ze op 5 februari een ander project zullen aankondigen dat veel verder op weg is en dus ook eerder dan Cyberpunk 2077 zal uitkomen. Ze omschrijven dit als een game in een volledig open wereld met een ‘intens verhaal’ en dat we waarschijnlijk wel kunnen raden welke game ze bedoelen. Aangezien we CD Projekt RED automatisch associëren met de Witcher reeks, kan ik niets anders bedenken dat The Witcher 3. En dat zou een zeer welkome verrassing zijn, de eerste twee Witcher games zijn wat mij betreft sublieme RPGs en een derde deel die echt ‘open wereld’ is in plaats van grote open gebieden die met laadschermen van elkaar gescheiden zijn, klinkt erg interessant. Nu moeten we dus ongeduldig wachten tot 5 februari voordat we het zeker weten!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply