Mortal Kombat X verschijnt 14 april 2015 met Goro

Posted by & filed under .

Mortal Kombat X headerOntwikkelstudio NetherRealm bouwt de spanning goed op door bekende vechters uit hun beruchte reeks een voor een te onthullen. Dit zijn er gelukkig dusdanig veel dat ze altijd wel een slag om de arm hebben. Over armen gesproken, Goro zal speelbaar zijn in Mortal Kombat X.

We kennen Goro natuurlijk als de vierarmige bandiet uit de eerste Mortal Kombat, daarin fungeerde hij als opwarmer voordat je het tegen de échte eindbaas mocht opnemen: Shang Tsung, de bejaarde tovenaar die het vechttoernooi op zijn eiland organiseerde. Goro was toen nog onspeelbaar voor ons gewone stervelingen, pas in latere games kwam hij af en toe opdraven als een vechter die je kon selecteren. In de succesvolle reboot van 2011, simpelweg Mortal Kombat getiteld, was Goro echter wel aanwezig maar niet speelbaar.

Mortal Kombat X GoroGoed nieuws: in het directe vervolg Mortal Kombat X is onze favoriete grootverbruiker van deodorants wél speelbaar. Maar wacht, er zit wel een klein addertje onder het gras. Uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment heeft Goro namelijk als een bonus bij iedere pre-order aangekondigd. Iedereen die Mortal Kombat X van te voren bestelt, heeft Goro vanaf de eerste dag tot zijn beschikking als speelbaar personage.

Hoe zit het dan met spelers die geen pre-order plaatsen? Dat wordt niet specifiek vermeld in het persbericht, maar ik ga ervan uit dat Goro later als gewone DLC zal opduiken.

Persoonlijk heb ik niks met bonussen die je bij een pre-order krijgt. Omdat de games in kwestie ook zonder deze bonussen speelbaar moeten zijn, gaat het hier vaak om zinloze toevoegingen. Soms zijn ze niet alleen zinloos, maar hebben ze ook nog een negatieve impact op de balans van de moeilijkheidsgraad – bijvoorbeeld wapens die eigenlijk veel te sterk zijn. Soms zijn deze bonussen echter onderdelen die té rigoureus uit het spel gesneden lijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de missies van Catwoman uit Batman: Arkham City, stomtoevallig ook een spel dat is uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment. Goro is na Sub-Zero en Scorpion waarschijnlijk het populairste personage uit Mortal Kombat, het voelt dus een beetje verkeerd aan dat juist hij als bonus wordt aangeboden.

Maar goed, afgaande op het vorige deel lijkt het met Mortal Kombat X wel goed te gaan komen. Als Mortal Kombat uit 2011 indertijd goed beviel, dan is Goro het vast ook wel waard om een pre-order voor te plaatsen. We weten nu in ieder geval hoe lang we precies moeten wachten, want naast de onthulling van pre-order Goro meldt het persbericht dat Mortal Kombat X op 14 april 2015 zal verschijnen op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox one, Xbox 360 en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply