Nadia was Here is uit

Posted by & filed under .

Vorig jaar, tijdens onze inzamelactie voor het Reumafonds, hebben we al een heel stuk met Nadia mogen rondtrekken in de wondere wereld van Amytah. Nu is Nadia was Here voor iedereen te spelen.

Afgelopen vrijdag moet een rare dag zijn geweest voor Joep Aben, na 5 jaar werk is zijn geesteskind Nadia was Here op het digitale downloadplatform Steam beschikbaar gekomen. Deze ode aan de Japanse Role Playing Games, zoals we die kennen uit de 8 en 16 bit periode der spelcomputergeschiedenis, doet een aantal dingen net iets anders dan zoals we die games gewend zijn. Zo lijken de gevechten in eerste instantie dertien in het dozijn, links de vijand en rechts de helden. Niets nieuws onder de zon. Totdat deze gevechten met een ram op een knop daadwerkelijk los gaan. Door slim om te gaan met de positie van jouw strijders kun je de gevechten naar je hand zetten en de veldslag winnen. Vervolgens kun je aan de slag met een van de vele, soms redelijk complexe, puzzels die in het spel verstopt zitten.

Hoewel dit slechts een korte impressie is van Nadia was Here, een volledige review volgt later deze week, durf ik te stellen dat deze titel veel liefhebbers van het genre kan bekoren. Mocht je tot op heden nog niet overtuigd zijn dan kun je zelf al even aan de slag met de gratis te spelen demo, deze is te vinden op deze Steampagina. Via dezelfde link kun je het spel ook kopen, op dit moment nog met 10% korting.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply