Need for Speed begint opnieuw

Posted by & filed under .

Need for Speed reboot HeaderHet is tegenwoordig een soort rage, een beproefde gameserie helemaal opnieuw beginnen. Dit keer is het de beurt aan Need for Speed. Na 23 Need for Speed-games zijn we nu dus eigenlijk met de nodige snelheid weer terug bij af.

Of althans, dat is toch een beetje wat ik versta onder een reboot: alles wat je van te voren hebt gedaan gooi je overboord en je begint weer met een frisse start. In hoeverre dit het geval is bij Need for Speed weet ik eigenlijk niet. Need for Speed: Rivals was niet de allerbeste game in de serie, maar het lijkt mij sterk dat ze álles compleet overboord hebben gegooid.

Het lijkt er dan ook meer op dat EA teruggrijpt naar wat de serie in het verleden zo populair maakte. Een heus verhaal, auto’s die je kunt pimpen en bloedstollende straatraces. Dit alles in een grote open wereld. Toegegeven, het klinkt allemaal niet heel vernieuwend. Voor we eigenlijk echt een inschatting kunnen maken zijn we genoodzaakt om te wachten tot de E3. Op 15 juni zal er in plaats van de teaser die ons nu is voorgeschoteld, een echte trailer worden gepresenteerd.

Ondanks dat we dus nog even moeten wachten op de grootse presentatie van de reboot, kunnen we er gemakshalve vanuit gaan dat het grootste gedeelte van het spel al af is. Vandaar dat de in-game footage in deze teaser er al zo goed uitziet. Het complete spel zal namelijk dit jaar nog moeten verschijnen, ergens in het najaar als ik het goed begrepen heb. Need for Speed zal worden uitgebracht voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Is het rebooten van de serie een goede zet van Electronic Arts of hadden jullie toch liever gewoon Need for Speed: Underground III gezien?

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply