‘New game +’ als gratis DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt

Posted by & filed under .

Witcher 3 Wild Hunt headerNog voor de release van The Witcher 3: Wild Hunt had CD Projekt RED al aangekondigd dat er wel 16 stuks gratis DLC zouden uitkomen voor hun episch zandbak-RPG. DLC nummer 16 is inmiddels weer aan de beurt, en het wordt een leuke: niets minder dan een ‘new game +’-optie.

NG+ is een optie waar spelers als sinds de release van The Witcher 3: Wild Hunt om vragen. Aangezien het spel vrij groot is en de omgevingen bijzonder uitgestrekt, is het niet zo vreemd wanneer je het hoofdverhaal uitspeelt zonder alles gevonden en gezien te hebben. Daarnaast is NG+ simpelweg ook een goed excuus om het spel nogmaals te spelen. Op Twitter heeft CD Projekt RED laten weten dat de optie onderweg is, maar dat het nog niet deze week zal verschijnen. Ze hebben iets meer tijd nodig:

Daarnaast heeft de ontwikkelstudio op hun eigen fora meer verteld over hoe ze NG+ zullen aanpakken in The Witcher 3: Wild Hunt. Je spelerslevel zal overgeheveld worden naar NG+, maar als je onder de 30 bent wanneer je het spel de eerste keer rond speelt, zal je automatisch naar 30 opgekrikt worden. Vijanden zullen vanzelfsprekend sterker zijn. Items, geld en recepten (inclusief alreeds gebrouwen elixers) zullen in je inventaris blijven liggen, met uitzondering van quest items, gebruiksvoorwerpen, trophies en boeken. Nog erger: Gwent speelkaarten zullen niet meegaan naar NG+. Of misschien is dat goed nieuws, want het verzamelen van die dekselse kaarten is vermakelijker dan het eigenlijk zou mogen zijn.

Het zal ook mogelijk zijn om een andere moeilijkheidsgraad te kiezen wanneer je NG+ opstart en je krijgt een zogenoemde ‘clearing potion’ aan het begin zodat je in alle vrijheid al je ervaringspunten desgewenst opnieuw kunt indelen.

witcher3_en_screenshot_screenshotTot nu toe waren we op mods aangewezen om een soort van NG+ in elkaar te futselen, maar het is fijn dat de makers naar de wensen van de spelers hebben geluisterd en zelf met een oplossing aan komen zetten.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply