Nieuwe Doom niet deel vier maar gewoon Doom

Posted by & filed under .

Doom headerAl jaren heeft iedereen het over Doom 4, lekker suf dus van iedereen. Doom 4 komt er helemaal niet, de nieuwe Doom heet Doom en is een reboot en dan kun je niet gewoon doornummeren, dat zou gek zijn. Althans, dat zou nu gek zijn. In 2004 kon zoiets nog maar nu niet meer.

Terwijl wij hier zitten weg te smelten voor onze computers hebben de bezoekers van Quakecon kennis kunnen maken met de nieuwe Doom. Op E3 werden wel dan wel een beetje geplaagd met de nieuwe game, daarvoor was het echter jarenlang onduidelijk wat we van de nieuwe Doom moesten verwachten.

De Doom reboot speelt zich af op Mars en tijdens de Quakecon sessie heeft ontwikkelaar Id verschillende stukken van het spel laten zien. Ook wij hadden graag wat laten zien, maar iedereen die niet op Quakecon is heeft dikke pech. De beelden zijn exclusief getoond aan de bezoekers van het evenement. Wij zullen dus nog even moeten wachten.

Wat werd getoond draaide voornamelijk om de gevechten. De ontwikkelaar probeert met de hedendagse techniek toch zoveel mogelijk bij het origineel te blijven. Een opgefokte run-and-gun game, toch zullen er ook nieuwe functies aan het beproefde concept worden toegevoegd. Het lijkt er dus op dat ze inspiratie geput hebben uit Wolfenstein: The New Order waarin teruggegrepen werd op de meer traditionele aspecten van het genre.

Tegenstanders zijn er weer in overvloed en waar sommige makkelijk zijn neer te maaien zijn deze zeer talrijk. Anderen vergen bergen met kogels om te worden overwonnen.

De nieuwe Doom maakt gebruik van IdTech 6 en zal op zowel de Xbox One als de PlayStation 4 op 60 frames per seconde draaien. Ook zal er een PC versie verschijnen.

Tijdens deze Quakecon zijn er trouwens weer een boel Id games in de bonus op Steam. Mocht je nog wat games in je collectie missen dan is het een aanrader om even een kijkje te nemen.

Zodra er toch nog beeldmateriaal beschikbaar wordt gesteld zullen we deze zo snel mogelijk met jullie delen.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply