Nieuwe Xbox One dashboard arriveert over twee weken

Posted by & filed under .

Xbox_one_headerMet de pakkende noemer ‘New Xbox One Experience’ zal een grote onderhoudsbeurt voor het dashboard zeer binnenkort arriveren. Naast een nieuw hoofdmenu, zijn er nog allemaal andere nieuwigheden zoals bijvoorbeeld backwards compatibility met de Xbox 360.

De New Xbox One Experience bevindt zich al enige tijd in een bètafase voor iedereen die meedoet aan het Xbox One Preview-programma. Deelname aan dit programma (wat natuurlijk altijd risico’s met zich meebrengt wanneer iets niet werkt) stroomde opvallend snel vol sinds backwards compatibility met de Xbox 360 werd aangekondigd, maar er zitten nog veel meer boeiende zaken in het nieuwe dashboard.

Vanaf 12 november, het is niet bekend of wij hier in Nederland dan ook meteen aan de slag kunnen, zal iedereen zich kunnen storten op de New Xbox One Experience, zo heeft Larry Hryb aangekondigd, de bekendste spreekbuis die de Xbox-divisie rijk is en beter bekend staat onder zijn bijnaam ‘Major Nelson’.

Microsoft heeft eerder de belangrijkste punten van het nieuwe dashboard uiteengezet met als sleutelwoorden ‘sneller’ en ‘socialier’. Ik ben persoonlijk niet geïnteresseerd in socialer zijn in mijn games, maar ik ga ervan uit dat niemand problemen zal hebben met een snellere interface. Hieronder heb ik de twee hoofdpunten kort uiteen gezet:

  • Speel 360 games op de Xbox One – Op 12 november zal backwards compatibility uitgerold worden, waarbij zowel discs als digitale downloads te gebruiken zijn. Aanvankelijk zullen de ondersteunde games zich beperken tot honderd titels in totaal.
  • Nieuwe interface voor het dashboard – Microsoft belooft een snellere dashboard, waarbij de meest gebruikte functies via specifieke snelkoppelingen direct bereikbaar zijn.

De rest van de punten die Microsoft beschrijft liggen in het verlengde van de vernieuwing van het dashboard. De ‘Home’-pagina zal overzichtelijker zijn en het makkelijker maken om achievements en fragmenten te delen, in een oogopslag te zien wat je vrienden spelen en via de Game Hubs nieuwtjes ontvangen van zowel ontwikkelaars als de spelersgemeenschap. Over de spelersgemeenschap gesproken, in het kader van ‘socialer’ wordt een nieuwe ‘Community’-pagina toegevoegd aan het dashboard. Wederom om sneller en makkelijker te kunnen zien wat anderen doen, wat populair is op live en de marketing van spellen die je interessant vindt op de voet volgen. Ook zal de Xbox-winkelpagina overzichtelijker ingedeeld worden met nieuwe manieren om aanbevelingen of trends tot je te laten komen.

Ne Xbox One Experience preview

Tot slot wordt er nog iets gezegd over TV, maar ik heb de indruk dat dat niet echt relevant is voor de Nederlandse of zelfs Europese markt in vergelijking met de schijnbaar rommelige ervaring dat televisiekijken in de Verenigde Staten is. In ieder geval wordt tv kijken nog leuker en handiger via de Xbox One, dus als jij een van deze zeldzame Xbox-televisiekijkers bent, laat ons vooral weten in de comments hoe het bevalt. Aan de andere kant vraag ik me ook af in hoeverre traditionele televisie überhaupt nog interessant is anno 2015 buiten bejaardenhuizen, maar dat terzijde.

Zet in ieder geval dus een krabbeltje in je kalender voor donderdag 12 november, de nieuwe New Xbox One Experience komt eraan!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply