No Man’s Sky vertraagd, makers ontvangen doodsbedreigingen

Posted by & filed under .

No Man's Sky headerComputerspelletjes! Niet voor iedereen iets wat je voor je plezier en ontspanning doet, maar een dusdanig serieuze kwestie dat een vertraging genoeg reden is om iemand met de dood te bedreigen.

Wat is er aan de hand? De langverwachte ruimtegame No Man’s Sky zou eind juni uitkomen, maar ineens bleek dat ontwikkelstudio Hello Games iets meer tijd nodig heeft. In plaats daarvan verschijnt het op 9 augustus op PlayStation 4 en PC (ja, de datum op Steam is ten tijde van dit schrijven nog steeds 22 juni, maar dat komt omdat het updaten van de winkelpagina’s ook vertraging heeft opgelopen). Zat je vol spanning uit te kijken naar No Man’s Sky, dan is dat natuurlijk balen. Aan de andere kant heb ik liever een game dat al redelijk goed werkt vanaf de eerste dag, in plaats van een game waar eerst een patch of drie vier overheen moet voordat het acceptabel speelbaar is. Een eerste indruk kan je tenslotte maar een keer maken.

Niet iedereen is het echter met mij eens. Er zijn schijnbaar ook mensen voor wie gamen een dusdanig serieuze aangelegenheid is, dat de vertraging van een spel waar ze naar uitkijken (en waarvan ze nog niet eens weten of het echt goed zal zijn) genoeg reden is om zich van hun slechtste kant te laten zien. Sean Murray, eindbaas van studio Hello Games, liet via Twitter weten dat er daadwerkelijk doodsbedreigingen zijn binnengekomen in verband met deze vertraging.

Hij doet er luchtig over en verwijst naar de film Home Alone als grap, maar toch is dit eigenlijk iets wat niet door de beugel kan. Natuurlijk gaan we er met z’n allen vanuit dat het hier om trieste figuren gaat die niks beters te doen hebben en waarschijnlijk de deur niet eens uit durven omdat ze bang zijn voor zonlicht, maar dan nog. Een doodsbedreiging is niet ineens acceptabel als degene die de bedreiging uit ‘het niet meent’. Het is heel jammer dat de anonimiteit van het internet het slechtste in sommige individuen naar boven haalt, maar laten we wel wezen: waar hebben we het hier eigenlijk over? Een computerspelletje.

Nou hoop ik dat dit specifieke computerspelletje uiteindelijk aan de (verrassend hoge) verwachtingen zal voldoen, en zoals gezegd heb ik liever dat de makers de tijd krijgen die ze nodig hebben. Dat maakt de overdreven boze reacties nog absurder: hadden de boze gamers in kwestie liever een onvoltooid, krakkemikkig eindproduct gehad? Gelukkig hebben we aan toptitels op dit moment geen gebrek en hebben we genoeg te spelen totdat No Man’s Sky op 8 augustus verschijnt op PlayStation 4 en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply