Oddworld: Munch’s Oddysee vernieuwd op PC, bèta nu verkrijgbaar

Posted by & filed under .

Oddworld Munch's Oddysee headerGoed nieuws voor fans van de Oddworld-serie die de Oddbox op Steam gekocht hebben en er vervolgens achter kwamen dat de PC-versie van Oddworld: Munch’s Oddysee op z’n zachtst gezegd dubieus is. Oddworld Inhabitants is bezig met een update die gratis beschikbaar zal zijn voor iedereen die het spel bezit.

De Oddbox is een bundel van alle games in de Oddworld-reeks die sinds eind 2010 op Steam verkrijgbaar is. Sindsdien klagen spelers veelvuldig over de vele technische mankementen waardoor Oddworld: Munch’s Oddysee geplaagd wordt. Gelukkig zijn ze bij Oddworld Inhabitants de kwaadste niet, want ze hebben besloten om het spel eindelijk te updaten. Een beetje laat, maar aan de andere kant is het wel een gratis update die niemand echt had verwacht.

Vorige week werd deze update op Steam aangekondigd als ‘een nieuwe port’ die de huidige versie van Oddworld: Munch’s Oddysee op Steam te zijner tijd volledig zal vervangen. De bètaversie van deze nieuwe port is inmiddels verkrijgbaar voor iedereen die alvast een kijkje wil nemen. In de bijbehorende post legt de ontwikkelaar uit dat er al een zwik assets van hogere resolutie in de bèta verwerkt zitten, alsook bepaalde verbeteringen aan de interface. Wanneer de nieuwe port eenmaal af is en uit bèta, zullen er ook Steam Trading Cards toegevoegd worden voor iedereen die interesse heeft in deze digitale ruilkaarten.

Heb je Oddworld: Munch’s Oddysee op Steam en wil je de bèta alvast testen, dan is slechts een kwestie van het spel installeren en vervolgens met de rechtermuisknop op de titel van het spel te klikken. Kies ‘eigenschappen’ en vervolgens het tabblad ‘Bèta’s’, en verander daar ‘none’ in ‘beta’. Dat is alles! Ik heb het zojuist even getest en het spel ziet er inderdaad iets beter uit… alleen herinnerde ik me ook gelijk dat Oddworld: Munch’s Oddysee simpelweg geen goed spel is. Maar toch, een sympathieke actie van Oddworld Inhabitants.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply