Ongeduldige avonturiers mogen Fallout 4 alvast downloaden

Posted by & filed under .

Fallout 4 headerGoed nieuws voor toekomstige spelers van het nucleaire epos Fallout 4 op PC en de digitale varianten op Xbox One en PlayStation 4: op alle platformen zal er een optie zijn om het spel van te voren alvast te downloaden.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt hoe tergend het kan zijn wanneer jarenlang naar een heel bijzonder spel uitkijkt en op het hoogtepunt van de hype, het moment wanneer het vrijgegeven wordt… moet je eerst nog een tiental GB’s downloaden van servers die ineens ontzettend traag zijn omdat iedereen op datzelfde moment trillend van hype aan de slag wil met datzelfde gloednieuwe spelletje. Om dit te voorkomen zijn de pre-loads uitgevonden, daarbij kunnen spelers desgewenst van te voren alvast het spel downloaden en wordt deze ontgrendeld op de releasedatum. Ook handig wanneer je een langzame internetverbinding hebt natuurlijk. Niet alle uitgevers en ontwikkelaars bieden deze klantvriendelijke optie standaard aan jammer genoeg, maar Bethesda blijkt gelukkig aan zijn spelers te denken.

Op Twitter heeft marketingman Pete Hines van Bethesda onomwonden bevestigd dat er een pre-load beschikbaar zal zijn voor Fallout 4 op de PC, Xbox One en PlayStation 4. Een exacte datum wordt nog niet genoemd, maar het spel zal wereldwijd op dinsdag 10 november verschijnen en de pre-load gaat ‘enkele dagen’ daarvoor van start. Zwengel het weekend voor 10 november je platform naar keuze dus maar aan en begin alvast met de laatste loodjes van de hype. Vanzelfsprekend is de pre-load alleen beschikbaar voor spelers die Fallout 4 al gekocht hebben. Terwijl je intens het downloadbalkje aanstaart, raad ik overigens een Fallout-pilsje aan om alvast in de sfeer te komen.

Fallout 4 verschijnt 10 november op PC, PlayStation 4 en Xbox One, ik heb me laten vertellen dat ‘de hype’ naar verluidt ‘echt’ is.

 

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply