Ori and the Blind Forest Definitive Edition komt overmorgen uit

Posted by & filed under .

Ori and the blind Forest headerWij kunnen ons op de redactie voorstellen dat je geen genoeg kunt krijgen van Ori and the Blind Forest, overmorgen heb je dan mazzel. De Definitive Edition komt dan definitief uit.

Dat Ori and the Blind Forest hoog in onze top 5 lijstjes stond is niet vreemd. Dit prachtig opgetekende platformspel wist onze harten te winnen, en niet alleen vanwege zijn grafische weergave. Je zou, als je enkel een paar trailers hebt bekeken, het idee kunnen krijgen dat dit de zoveelste zoetsappige springgame is, maar niets is minder waar. Hoewel er nogal wat sprankelende en kleurrijke omgevingen te vinden zijn, is het een behoorlijk pittig avontuur die de kleine Ori moet doorlopen.

In deze uiteindelijke versie is het dan ook mogelijk om het spel op standje makkelijk te zetten. Daarnaast zal Ori een aantal nieuwe vaardigheden kunnen gebruiken. Ook is het nu mogelijk om tussen de zogenaamde ‘spirit wells’ heen en weer te reizen, zodat je als speler niet elke keer complete levels opnieuw hoeft te doorkruisen.

Het meest noemenswaardige zijn echter de compleet nieuwe speelbare gebieden en de mogelijkheid om de herkomst van Naru, het vreemde wezen dat je opvoed als haar eigen kind, te ontdekken.

Mocht je het origineel al in je bezit hebben dan kun je deze upgraden voor €4,99. Mocht je helemaal Origek zijn, en het spel voor zowel Windows als de Xbox One hebben gekocht, dan kun je de savegames van het ene naar het andere systeem overhevelen.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition zal op 27 april verschijnen voor de Xbox One en PC.

 

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply