Platformer-icoon Bubsy keert terug!

Posted by & filed under .

Bubsy SNES headerHee, wie is er opgegroeid in de jaren negentig? Dan herinner je je Bubsy the Bobcat misschien nog, een gamepersonage die Mario en Sonic moest doen vergeten. Dat is voor ontwikkelstudio Accolade helaas anders gelopen…

De eerste Bubsy-game, getiteld Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind als hi-larische verwijzing naar de bekende sciencefictionfilm uit de jaren 70, werd voor de release in 1993 op de Super Nintendo en Mega Drive gepresenteerd als de allernieuwste en allerbeste gamepersonage in een onophoudelijke stroom marketing. Er waren zelfs plannen voor een tekenfilm, want de populariteit van Bubsy was op voorhand onvermijdelijk. In plaats daarvan bleek Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind een tergend middelmatige platformer te zijn met slecht level-design.

In plaats van de beste platformer ooit met een cool personage, bleven we achter met een ongeïnspireerde rip-off van Sonic en een van de meest irritante personages die uit gaming in de jaren 90 is voortgekomen. En een mislukte pilot-aflevering voor de geplande tekenfilmserie, waarvan ik hieronder een filmpje hebt geplaatst die de toon van zowel de tekenfilm als het spel zelf goed weergeeft. Toch is er iemand die Bubsy terug wil brengen zo blijkt uit deze Steam Greenlightpagina. Ontwikkelstudio Retroism zal het waarschijnlijk goed bedoelen, maar ik weet niet of ze hun energie niet beter aan iets anders kunnen besteden. Of zijn er wellicht meer gamers dan ik ooit zou durven vermoeden die Bubsy graag terug willen zien?

Retroism is in ieder geval van plan, mits de campagne slaagt, om een bundel van de eerste twee Bubsy-games uit te geven. Het lijkt erop dat het echt om rechttoe, rechtaan heruitgaven gaat zonder noemenswaardige verbeteringen. De bundel zal Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind en Bubsy 2 bevatten, voor het eerst digitaal verkrijgbaar, en de titel Bubsy Two-Fur meekrijgen. Dat begint dus gelijk al slecht. Retroism dropt hierbij ook een hint dat als Bubsy Two-Fur succesvol is, de deur opengezet wordt naar eventuele nieuwe avonturen van de meest gehate Bobcat (een rode lynx overigens) ter wereld.

De ervaring van Kickstarter en andere publieke fondswervingscampagnes in de afgelopen jaren leert ons dat de meest succesvolle restauraties en herlevingen van oudere games, vrijwel altijd geliefde genres en titels betreft die vanwege hun kwaliteit nog steeds een aanzienlijke reputatie genieten. Ik weet niet of Bubsy daaronder valt.

Of misschien toch wel? Laat het me weten in de comments! Laat ons ook weten wat jouw favoriete meest irritante gamepersonage uit de jaren negentig is. Chester Cheetah wellicht? Zool? Cool Spot? Lester the Unlikely? Het kan allemaal! Bonuspunten voor wie al deze personages nog kent zonder te spieken op Google.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply