Playstation 4 foutmelding ce-34878-0 steekt voortdurend de kop op

Posted by & filed under .

Sony_Computer_Entertainment_header

Elk software pakket heeft na release, of het nu een OS update, een aanpassing van een applicatie of een firmware is, wel te kampen met het ontstaan van onvoorziene bugs. De PlayStation 4 is hierbij helaas geen uitzondering op de regel.

Sinds de release van Sony’s nieuwe paradepaardje hebben grote getale gebruikers te maken gehad met foutmelding ce-34878-0. Het is een algemene foutmelding die gamers kunnen krijgen als een game is vastgelopen om uiteenlopende redenen. Deze error code zorgt ervoor dat savegames van verschillende titels corrupt raken of waardoor voortgang niet meer mogelijk is. Zo werden in het begin vooral FIFA 14, NBA2K14 en Battlefield 4 spelers geteisterd door deze hardnekkige bug.

Waar in december nog werd gedacht aan specifieke problemen die werden veroorzaakt door bepaalde games, lijkt het er steeds meer op dat het een probleem is dat door de firmware van de PlayStation 4 zelf wordt veroorzaakt. Titels als Assassin’s Creed 4 en Killzone: Shadow Fall komen nu bijvoorbeeld ook voor in het rijtje slachtoffers. Sony’s eigen support forum staat vol met mensen die met soortgelijke problemen te maken hebben dankzij ce-34868-0:

– Mijn Nba2k14 MyCareer save file bevat 25 uur speeltijd en nu crasht het vlak na de tip-off iedere keer als ik het bestand inlaad

– Ik ben 40 uur speeltijd van Assassin’s Creed Black Flag kwijt. Heb het spel niet uitgespeeld omdat ik achter geheimen aanzat. Ik wil niet nog eens 40 uur erin steken met de kans dat dit weer zal gebeuren.

– De fout gebeurde met Fifa 14 en Battlefield 4. Het crasht nadat ik een potje uit heb (online of offline). In BF4 gebeurt het nu wat minder maar met Fifa 14 gebeurt het nog constant.

BF4_CE-34878-0

Even een potje Battlefield 4 spelen. Ik dacht het niet!

”We zijn op de hoogte van de problemen en we waarderen jullie geduld terwijl wij het onderzoeken”, wist een vertegenwoordiger van Sony te melden aan CVG. Op 17 januari heeft Sony een lijst met veel voorkomende foutmeldingen op hun support pagina geplaatst, waaronder ce-34878-0. Bij de beschrijving van het probleem staat netjes dat een applicatie vastgelopen is en dat er twee stappenplan is om het probleem te verhelpen:

Stap 1: Sluit de applicatie, installeer de laatste systeem en game updates, en herstart het systeem.

Stap 2: Als het probleem zich weer voordoet, maak een backup van je save data, en ga naar [Instellingen] > [Initialisatie] en kies voor [PS4 Initialiseren].

Deze twee eenvoudige stappen zorgen er alleen voor dat het probleem tijdelijk verdwijnt, of in sommige gevallen maakt het zelfs totaal geen verschil. Tot nog toe hebben de PlayStation 4 consoles op de Gamestalker redactie geen last van dit soort problemen gehad. Nu maar hopen dat Sony snel met een oplossing aan komt zetten.

PS4_instellingen

Heerlijk, die Nederlandse schermteksten.

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

39 Responses to “Playstation 4 foutmelding ce-34878-0 steekt voortdurend de kop op”

 1. Ken

  Nog steeds niet opgelost! Mijn geduld geraakt op! we zijn al meer dan 6 maand verder! Triestig!

  Reply
  • Leev

   heb er sinds gisteren voor het eerst mee te maken gehad nadat ik een systeem update heb gedaan, sinds die update sluit Fifa de hele tijd af na een potje onnline

   Reply
 2. Carisse

  Ja erg dramatisch..

  Reply
 3. Carisse

  Zou het ook aan de ping kunnen liggen?
  Dat er geen goede connectie ping gemaakt kan worden met de ps4 naar de servers?

  Zat toevallig te verdiepen in de ping en heb er nog niemand over horen praten!?

  Reply
 4. Pepijn Damen Pepijn Damen

  Mensen zonder internetverbinding schijnen er ook last van te hebben. Vermoedelijk gaat er om een of andere reden ergens iets stuk in de database van de PS4.
  Sony komt zelf nog op de proppen met het loskoppelen van de PS Camera (mocht die aangesloten zijn) en het herstarten van de PS4. Bij ‘Instellingen’ > ‘Gebruiker’ > ‘Inlog Instellingen’ zou dan het uitschakelen van de gezichtsherkenning ook wellicht helpen.
  In het ergste geval is een initialisatie van de PS4 in veilige modus (zet de PS4 aan door de activeringstoets ingedrukt te houden tot er 2 piepjes zijn geweest) nog een optie. Die zorgt er echter wel voor dat alle data op de harde schijf van de PS4 gewist wordt.

  Reply
 5. JC

  Heb dit nog erg vaak. Zit er aan te denken de PS4 helemaal weg te doen. Ik koop iig geen games meer. Belachelijk dit.

  Reply
 6. gvb

  Ik heb mijn ps4 geinitialiseerd, maar het heeft niet echt geholpen, als ze dit probleem nu maar snel verhelpen want ik word er echt gek van

  Reply
 7. iwan

  ik heb het probleem en ik word er helemaal gek van kan niks meer doen in fifa hij geeft telkens deze fout weer.

  Reply
 8. Pieter

  Heb 4 weken geleden mijn ps4 nieuw besteld, nu al problemen. In 2 weken tijd is hij al meer dan 20 keer gecrasht met deze foutmelding. Playstation…zijn jullie aan het slapen, dit duurt al meer als een jaar zoals ik hier kan lezen!!

  Reply
 9. Kevin

  Sony pleas doe iets maak dit los dit problem op ik kan niet meer rustig spelen laat staan als ik gta v heb of call of duty pfff….

  Reply
 10. fons44

  Gvd heb net de ps4 en de game alien isolation krijg ik een applicatie fout goede reclame

  Reply
 11. fons44

  Als dit vaker gebeurd doe ik hem weg heb je een mooie game wil je ook verder kunnen he
  dit nog nooit met ps3 gehad

  Reply
  • chrisje100

   De camera loshalen wil ook wel eens helpen en dan automatische gezicht herkenning uitzetten.

   Reply
 12. Pepijn Damen Pepijn Damen

  Je zou even kunnen testen als je offline speelt of dit probleem zich nog steeds voordoet. Het lijkt in ieder geval wel te helpen bij Assassin’s Creed: Unity.

  Reply
 13. M

  Nu ook bij Tomd Raider digitale versie gekregen. ..zeer vreemd als het probleem al een jaar bekend is bij sony!

  Reply
 14. Benz

  Waardeloos als je voor veel geld de veelbelovende PS4 console heb gekocht en nu elke keer bij o.a. Fifa 15 vastloopt. ( CE-34878-0 ) En zo te zien bestaat het probleem al lang..leuk dat ze het ook even melden in de winkel als advies.. had dus beter XBOX one kunnen kopen. dit wordt echt irritant elke keer. Sony ..Bedankt

  Reply
 15. Racer Rocco

  Dit krijg je dus als je per-sé eerste wil zijn met een console uitbrengen.. Al het gehaast bij Sony laat ze nu achter hun eigen feiten aanlopen en de klanten zijn er de dupe van. De hele game industrie gaat naar de klote als bedrijven hun eigen product niet eens kennen of nooit grondig hebben getest. Volgens mij is Sony gewoon major gehackt en willen ze het niet toegeven omdat ze dan alle klanten kwijtraken. Ze weten wat er aan de hand is en zoals we allemaal weten geeft Sony helemaal niets om hun klanten! Geld incasseren kunnen ze wel maar ho maar dat er wat aan gedaan wordt en er geld insteken om het te verhelpen. Iedereen denkt aan zijn eigen haggie deze tijd en de rest kan sterven. Ik had gewoon geduldig moeten wachten wat ik normaal altijd doe voordat ik een nieuw product koop en grondig research moeten doen.. Ach ja, het is wat het is.. PS4 gaat de prullenbak in en ik koop wel een Xbox One want Microsoft gaat veel beter met hun klanten om en is veel betrouwbaarder en gaan tenminste achter hun problemen aan. R.I.P Sony ✌

  Reply
 16. Angry Gamerz

  Initialisatie werkt bij mij maar voor 1 dag ,dan begint de ellende weer.
  Volgens mij weten ze het bij Sony ook niet hoe dit op te lossen,anders hadden ze dat allang gedaan.
  Beetje jammer dit !

  Reply
  • Sander Sander

   [quote]
   Step 1: Close the application, install the latest system software and game update, and restart the system.

   Step 2: If a PS Camera is connected to the system, remove it and reboot the system, then go to [Settings] > [User] > [Login Settings] and turn “Enable Face Recognition” OFF.

   Step 3: If you have upgraded the Hard Disk Drive (HDD) in your console, please re-install the original HDD.

   Step 4: If the error occurs again, back up your saved data, and then go to [Settings] > [Initialization] and choose [Initialize PS4].

   Step 5: If the error continues and occurs with every application, or as soon as the application starts, please contact PlayStation Support.
   [/quote]

   Op naar stap vijf?

   Reply
   • Angry Gamerz

    Heb contact gehad met ps support,die zeggen dit ook,en netwerk settings instellen.niks helpt.laatste bericht was om de controllers te resetten en tv instellingen aan te passen ,maar daar ligt het niet aan.

    Reply
 17. Sander Sander

  Wat frustrerend! Voor verschillende games wordt evt. nog op Reddit genoemd dat de error veroorzaakt kan worden doordat save-game files corrupted zijn.

  Reply
 18. Nevermind

  Ik heb dit nu met gta 5 !
  Sinds 3 dagen terug wat een stront heb de ps 4 opnieuw geinstalleerd alles niets werkt en nu ?
  De ps 4 terug sturen of verkopen en de xbox one halen

  Reply
  • Martijn Schuurman Martijn Schuurman

   Veel verder dan de instructies op de support pagina van Sony PlayStation komen wij uiteindelijk ook niet.

   https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/5111/~/ps4%3A-error-codes

   Geregeld zoeken wij het internet af naar een betere oplossing, het lijkt erop dat alleen Sony dit probleem kan tackelen middels een systeem patch.

   Mochten wij iets tegenkomen wat ook maar enig soelaas kan brengen dan laten we dit natuurlijk weten.

   Reply
   • Angry Gamerz

    Na een lange tijd last van lag problemen en een hoop zwoegen en zweten,ben ik er achter dat het toch aan de controllers ligt.de 1 heeft er last van en de ander niet.ps4 op een andere plek gezet en controller gereset. Denk een Bluetooth probleem.

    Reply
    • Martijn Schuurman Martijn Schuurman

     Tof, laat je weten of het blijft werken? met wat geluk werkt voor andere lezers met hetzelfde probleem ook wel. Tnx!

     Reply
     • Angry Gamerz

      Doet het nog steeds goed die ene controller.geen last van latency/lag.het apparte is wel dat ik de problemen heb sinds de 2.50 systemupdate daarvoor niet.

 19. fifafreak

  Nu bij fifa 16 et zelfde probleem elke keer als ik 4 wedstrijden heb gespeeld in de carriere modus dan krijg ik de error. Meerdere mensen last van

  Reply
 20. Nrt

  ja hier het zelfde niet best weken endat klotespel zitten wachten heb de ps4 net maar nu al flauw van als ik dit zo lees .

  heb jij het kunnen oplossen ?

  Reply
 21. Marc

  Heb Nfs gekocht en ik kan het spel niet eens spelen de 1ne na de andere crash. Als dit niet wordt opgelost Denk ik dat ook nooit meer een Ps koop kamp nu al 2 maanden met dit probleem en dacht eerst dat ‘t alleen aan Destiny lag.

  Reply
 22. sam

  heb het probleem voor de eerste keer sinds 26dec en dit op star wars battlefront… Wat nu? heb Al geprobeerd te initialiseren

  Reply
 23. sam

  vandaag de Hele volledige reinitialisation gedaan en neen nog altijd het zelf de probleem. … Wat nu?

  Reply
 24. Martijn Schuurman Martijn Schuurman

  Ik durf het ondertussen niet meer te zeggen Sam, ik zal het eens aan onze hardware guru Pepijn vragen. Wie weet is hij ondertussen weer wat verder met het zoeken naar een werkende oplossing.

  Reply
 25. ily

  ik wordt er helemaal gek van kan niet eens black ops spelen tijdens het spel loopt het vast..irritant doe er wat aan SONY

  Reply
 26. Glenn

  Sony mag nu wel eens met een oplossing komenheb CoD slechts 1x kunnen spelen daarna niets meer…heb alle opties al geprobeerd…los dit op, heeft nu lang genoeg geduurd!!!

  Reply
 27. Pepijn Damen Pepijn Damen
 28. bibi

  Nou het is nu dan al augustus 2016 en het probleem met die error code bestaat nog steeds. Eerst met no man’s sky 3 keer daarna met gta v en just cause 3. Nog altijd niet opgelost door sony. En ik ga echt dus niet alle games wissen of alles deleten. Jaren werk en tijd naar de knoppen. Echt niet meer leuk meer dit. Sony laat ons gewoon aan tobben.

  Reply
 29. Jessy

  Ik vind het eigenlijk schandalig we moeten in een jaar al betalen om online tekunnen.
  Nu is dat zelfs niet meer genoeg,blijkbaar kunnen we nu nog niet offline spelen zonder de nodige problemen.
  We betalen om online tekunnen , betalen voor onze Games dus verwachten we ook dat alles naar behoren werkt

  Reply
 30. Weet123

  Ik heb het al een maand lang met fallout 4 elke keer als ik in de workshop mode ga krijg ik telkens die fout melding ik sta lettelijk ju te denken wat heeft het een hvd nut om nog te spelen als het toch niet word gemaakt daar gaan we dan allemaal naar terug naar de ps3 geweldig gedaan sony !!!

  Reply
 31. Ferry

  Sinds kort eren playStation 4 PRO aangeschaft en heb dezelfde foutmelding al meerdere malen gehad.
  Conclusie: Dit probleem is al maaaanden bekend en wordt NIET opgelost.
  zelfs niet bij het paradepaardje als de PRO.

  Erg jammer.

  Reply

Leave a Reply