Prey 2 klaar om opnieuw onthuld te worden op E3?

Posted by & filed under .

Prey 2

Prey 2 maakte op de E3 van 2011 furore maar verdween na een paar jaar uit beeld werd stilletjes geannuleerd. Nu lijkt het erop dat Bethesda zich opmaakt voor de presentatie van de triomfantelijke terugkeer van Prey 2 op de E3 van 2016.

De uitgebreide demo waar ontwikkelstudio Human Head indertijd mee leurde had vrijwel niks met de eerste Prey, een titel die sinds 1995 in de maak was bij 3D Realms en uiteindelijk resulteerde in een middelmatige shooter in 2006 gemaakt door dezelfde Human Head. In plaats van een standaardshooter nam Prey 2 de vorm aan van een premiejagergame in een grote buitenaardse stad die volledig open zou zijn en een Blade Runner-achtige sfeer bezat. Na veel gesteggel over de status van het spel bevestigde Bethesda in 2014 echter dat Prey 2 definitief geannuleerd was.

Aliennoire, hardnekkige fansite voor de Prey-reeks, in zoverre dat je een uitgebrachte titel een reeks kunt noemen, beweerde twee weken geleden ineens dat Prey 2 weer leeft en op 14 juni onthuld zou worden. Dat is de eerste dag van de E3. De ontwikkeling zou in handen zijn van Arkane Studios, je kent ze momenteel in de eerste plaats van Dishonored en de aanstaande Dishonored 2, wat aansluit op een eerder gerucht uit 2013. Toen werd beweerd dat Arkane de ontwikkeling van Prey 2 overgenomen zou hebben.

Zonder bronvermelding was het echter een beetje lastig om aliennoire serieus te nemen maar volgens PC Gamer hebben ze nu iets van onderbouwend bewijs aangeleverd. De websites prey2.com en prey3.com zijn op 21 mei geüpdatet om naar een facebookpagina voor Prey 2 te verwijzen. Deze pagina is momenteel niet beschikbaar, maar feit is dat beide Prey-domeinen er nu naartoe verwijzen.

Zoals PC Gamer al aangeeft zou een eventuele herleving van Prey 2 eerder op 12 juni onthuld worden dan 14 juni. Dat is wanneer de persconferentie van uitgever Bethesda plaatsvindt. Arkane staat dan al sowieso op het toneel om Dishonored 2 te presenteren, maar dat spel verschijnt eind dit jaar al op 11 november en zal nu dus in de polijstfase zitten. Het kan dus heel goed zijn dat het merendeel van de studio al met iets anders bezig is. Dat hoeft niet perse Prey 2 te zijn… maar het zou zomaar kunnen.

Hieronder kun je de demo terugkijken die in 2011 de show stal en ook op ons, tijdens een privépresentatie op de Gamescom van dat jaar, een verpletterende indruk maakte. We zijn inmiddels vijf jaar en een hardwaregeneratie verder, dus de glans is er een beetje vanaf, maar het basisidee spreekt nog steeds aan. Mocht Arkane de ontwikkeling inderdaad op zich genomen hebben, dan is het overigens ook nog maar de vraag in hoeverre ze zich aan dit concept gehouden hebben. Het gerucht uit 2013 meldde tenslotte dat ze helemaal overnieuw waren begonnen…

 

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply