Purrkour – Katastrofe in de woonkamer

Posted by & filed under .

Purrkour - headerWaarom nu pas? De mensheid weet al jaren dat katten leuk zijn dankzij het internet. En uit ervaring weten we al jaren dat katten een zooitje van je huis kunnen maken. Waarom komen game-ontwikkelaars nu pas met kattensimulatoren aanzetten? Na Catlateral Damage is er nu Purrkour.

In een poging onze snoezige viervoetige pluizenbollen beter te leren begrijpen biedt Purrkour, net als Catlateral Damage, een inzicht in de psyche van de kat. Wat is er zo leuk aan om gordijnen tot linten te reduceren? Welke afwegingen spelen een rol bij de keuze tussen deze vaas en die andere? Waarom is het beter om over de smalle breedbeeld TV te lopen dan over de vloer?

Op al deze vragen en meer biedt Purrkour antwoord, althans, dat hopen we maar. Als dat immers niet het geval is zullen binnenkort mensen naar voren komen die claimen dat games nu behalve een negatieve invloed op het kindergrut, ook de huisdieren verpesten. Zoals Goat Simulator geiten over de hele wereld tot wandaden verleidt, zou ook Purrkour onze eigenzinnige muizenvangers tot vandalisme kunnen aanzetten. Weg met die corrumperende games!

Het is natuurlijk ook mogelijk dat katten zich helemaal niet herkennen in deze virtuele gedaante. Persoonlijk vind ik het meer lijken op een konijn met een lang oor aan de bips in plaats van twee op het hoofd, maar goed. Ook de animatie voor springen en klimmen laat nog wel wat te wensen over maar de game is dan ook nog maar in alfa. Hopelijk gaat dat dus allemaal beter worden. Ook het hele parkour idee lijkt nog niet echt te lopen. Parkour draait namelijk om snelheid, momentum, niet om een paar seconden de juiste plek te zoeken om op het aanrecht te kunnen klimmen. Het enige dat ik nog niet helemaal begrijp zijn de kitty coins. Ik heb ze zelf nog nooit in het echt gezien, maar wellicht moet je daar kattenogen voor hebben. Misschien is het een symbolische representatie van het afbakenen van het terrein of wellicht een verwijzing naar al het kleingeld dat wij achteloze tweevoeters tussen de kussens van banken en onder stoelen kwijtraken.

Hoe het ook zij, de alfa van Purrkour is op dit moment gratis te downloaden op alphabetagamer. Kun je zelf uitvinden of het een betere representatie is van het leven van een kat dan Catlateral Damage.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

Leave a Reply