Quantum Break komt naar PC volgens leeftijdsindicatie

Posted by & filed under .

Quantum Break headerQuantum Break van dezelfde studio die de wereld Max Payne en Alan Wake schonk, was voor mij een van de voornaamste redenen om een Xbox One te kopen. Volgens Brazilië ben ik te hard van stapel gelopen.

 

De overheidsinstantie die zich in Brazilië bezighoudt met het toewijzen van leeftijdsindicaties aan interactieve media heeft ogenschijnlijk een “zestien jaar en ouder”-indicatie toegewezen aan zowel de XBox One-versie als de PC-versie van Quantum Break. Als een van de grootste exclusieve titels op de Xbox One, is dat een hele grote verrassing! Of toch niet?

Hoewel er nog niks bevestigd is, zou het helemaal niet zo een grote verrassing zijn als Quantum Break op een gegeven moment ook naar de PC kwam. Remedy Entertainment is niet alleen van oudsher een PC-ontwikkelaar, hun vorige grote Xbox-exclusieve titel, Alan Wake, kwam uiteindelijk ook na enige vertraging naar Steam. Dat bleek overigens een uitmuntende versie te zijn, wat de status van Remedy als PC-ontwikkelaar alleen maar onderstreept.

Bovendien heeft Sam Lake, de creative director van Remedy wiens tronie model stond voor de oorspronkelijke Max Payne, afgelopen november in een supersnel vraaggesprek met Game Informer al aangegeven dat ze dolgraag ook een PC-versie van Quantum Break zouden willen uitbrengen. Ik geloof die Brazilianen dus wel, al ga ik ervan uit dat een PC-versie pas enige tijd ná de Xbox One-versie zal verschijnen. Of zelfs dat het bestaan ervan pas onthuld mag worden nadat het spel op 5 april 2015 is verschenen op de Xbox One.

Voor wie nieuwsgierig is, dit is de Braziliaanse webpagina in kwestie. Bovenaan staat aangegeven dat we hier met het ‘Ministerie van Justitie’ te maken hebben en een PC heet in het Portugees een ‘computador’. Quantum Break wordt “afgeraden voor minderjarigen onder de zestien jaar” en de omschrijving spreekt van “drugs”, “vulgair taalgebruik” en “geweld”. Dat belooft dus wat!

Quantum Break verschijnt op 5 april op de Xbox One en als het even meezit, ooit een keer dus ook op de PC.

Mocht je je afvragen of ik dus spijt heb van mijn Xbox One-aankoop, dan kan ik je geruststellen: beter te veel consoles dan te weinig is mijn levensmotto, en er zijn nog genoeg andere exclusieve titels. Niet in het minst de Master Chief Collection die na een patch of vijfhonderd heerlijk wegspeelt.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply