Red Dead Redemption (voor heel even) speelbaar op Xbox One!

Posted by & filed under .

Red Dead Redemption HeaderToen onthuld werd dat Microsoft de Xbox One ‘backwards compatible’ ging maken voor Xbox 360 games, weerklonk de roep om Red Dead Redemption harder dan alle andere games. Die wens lijkt eindelijk bewaarheid! Voor eventjes dan.

Voor mij blijft Red Dead Redemption een van de beste games van de afgelopen generatie (vlak achter Dark Souls) en het is sowieso de meest sfeervolle western-game die onze hobby rijk is. Jammer genoeg is een PC-versie, die de ietwat dubieuze prestaties op de stokoude Xbox 360 en PlayStation 3 zou gladstrijken, er nooit van gekomen. Sterker nog, een port naar PC is zelfs nooit overwogen zo bleek afgelopen september. En aangezien een HD-heruitgave of remake in geen velden of wegen is te bekennen, werd alle hoop automatisch gevestigd op het ‘backwards compatibility’-programma van Microsoft.

Het gerucht ging dat Rockstar niks zou voelen voor deze terugwerkende compatibiliteit, aangewakkerd door het gebrek aan Red Dead Redemption in alle lijsten en persberichten die Microsoft vrijgaf voor dit programma. Gelukkig blijkt het gerucht niet te kloppen… of is Rockstar van mening veranderd.

Gisteren was Red Dead Redemption namelijk al speelbaar op de Xbox One. Venture Beat liet weten dat ze het spel aan de praat hadden gekregen door een bepaalde gebruiker op Xbox Live op te zoeken (RockoHoward, dit is zijn profiel op Twitter) en via zijn profielpagina Red Dead Redemption op te sporen en die te installeren. Let wel dat je hiervoor in het bezit moest zijn van de digitale versie van Red Dead Redemption, simpelweg de dvd-versie in je Xbox One proppen werkte niet.

Helaas werkt Microsoft in tegenstelling tot Gamestalker ook op zondag en hebben ze deze sneaky tactiek al de nek omgedraaid. De stappen beschreven door Venture Beat komen nu grappig genoeg op Hexic HD uit en als je Red Dead Redemption al had gedownload, kun je hem niet meer opstarten. De game vraagt nu om een update die niet gedownload kan worden.

Desalniettemin is dit onweerlegbaar bewijs dat Red Dead Redemption speelbaar zal worden gemaakt op de Xbox One. En dat is goed nieuws! Samen met deze cowboyklassieker blijkt uit verschillende digitale lekkages dat ook Halo Wars, Left 4 Dead 2, Tekken Tag Tournament 2 en Castlevania: Symphony of the Night in aantocht zijn voor Xbox One-spelers. Het zijn dan wel geen HD-heruitgaven, maar dat zijn toch een zwik steengoede titels waarvoor je in ieder geval je versleten Xbox 360 niet meer hoeft af te stoffen.

Hoe zit het dan met een eventuele HD-remake van Red Dead Redemption of zelfs (slik) een volwaardig vervolg? De geruchtenstroom voor beide mogelijkheden raast onverminderd door op internet, maar helaas kan geen enkele website die hierover bericht een enigszins geloofwaardige bron presenteren. Maar wie weet. Gezien de aanzienlijk fanbasis, de reputatie en de lovende kritieken zou het me zeer verbazen als Rockstar een terugkeer naar het wilde westen niet zou overwegen…

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply