Remedy bevestigt dat Alan Wake 2 eraan komt

Posted by & filed under .

Alan Wake 2 headerNiemand minder dan Max Payne in hoogsteigen persoon heeft in soort van interview bevestigt dat Alan Wake 2 eraan komt.

Ik noem het ‘een soort van interview’ omdat Ben Hanson van GameInformer in een razendsnelle video honderd vragen in vijf minuten stelt aan Sam Lake, schrijver en creative director bij ontwikkelstudio Remedy Entertainment. Wie niet bekend is met Sam Lake zal echter direct Max Payne herkennen aangezien hij model stond voor het personage in het eerste deel uit 2001. Lake zelf kan er wel om lachen dat hij anderhalf decennium later nog steeds met Max Payne geassocieerd wordt ook al kreeg de slow motion-detective  voor het tweede en derde deel ander uiterlijk aangemeten. Kijk maar naar de Twitterpagina van Lake, waarop hij momenteel voluit poseert in bullet-time. De antwoorden die hij geeft in het interview met GameInformer zijn (op eentje na) echter alles behalve slow motion.

De desbetreffende journalist van GameInformer weet heel goed waar zijn prioriteiten horen te liggen, al in de eerste tien seconden vraagt hij “Zullen we Alan Wake 2 ooit kunnen spelen?” waarop Lake kort en bondig antwoordt: “Ja”.

Dat vind ik fantastisch nieuws want de eerste Alan Wake is een van mijn favoriete titels van de afgelopen generatie, met een geweldige Twin Peaks-achtige sfeer en het fascinerende concept van een schrijver gevangen in zijn eigen creaties. Afgelopen april leek het er nog op dat het zeer twijfelachtig was of Remedy ooit aan Alan Wake 2 zou kunnen beginnen. Het eerste deel verkocht aanvankelijk niet zo goed namelijk, maar werd in de loop der jaren wel een culthit . De trage start zorgde ervoor dat uitgevers niet stonden te springen om een vervolg te financieren en zo kon het gebeuren dat Microsoft, de oorspronkelijke uitgever van het eerste deel op de Xbox 360, tijdens een pitch voor Alan Wake 2 eerder geïnteresseerd was in een ander concept dat Remedy in gedachten had. Dit concept groeide uit tot Quantum Break, een exclusieve titel voor de Xbox One die al heel lang in de maak is.

Remedy kennende heb ik hoge verwachtingen van Quantum Break, maar toch ben ik ontzettend blij dat Remedy alsnog het benodigde budget voor Alan Wake 2 rond heeft gekregen. Verder weten we dus letterlijk niks, geen enkel detail is bekend gemaakt behalve dat het eraan komt. Waarschijnlijk horen we er meer over nadat Quantum Break verschenen is op 5 april 2015 op Xbox One.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply