Rezzed 2015: De Mambo

Posted by & filed under .

Rezzed De Mambo HeaderNog niet zolang geleden kwamen we De Mambo tegen van The Dangerous Kitchen. Op Rezzed afgelopen week hadden we de mogelijkheid om het spel ook daadwerkelijk te spelen en wat vragen te stellen.

De Mambo is een brawler waarbij het de bedoeling is om je vrienden van het scherm af te krijgen, dit vergt nogal wat aangezien je maar een aanvalsknop hebt en ook je vrienden als een debiel over het scherm heen stuiteren.

Op de stand van The Dangerous Kitchen wordt het al snel duidelijk, de bediening van De Mambo is geen complexe materie waar jaren studie voor nodig is. De controller die ik in mijn handen krijg gedrukt is die van de Super Nintendo en de uitleg over hoe ik mijn personage aanstuur is binnen twee zinnen klaar. Gebruik de d-pad om je personage te besturen. Gebruik de aanvalsknop om een aanval te doen, hoe langer je hem inhoudt hoe krachtiger je aanval.

Gebroederlijk staan de vier spelers, waar ik er een van ben, naast elkaar naar het scherm te staren. Als alle spelers er klaar voor zijn krijgen we eerst de mogelijkheid om een level te kiezen. Een aantal super kleine plattegrondjes van de levels verschijnen op het scherm en iedereen kiest zijn favoriet, of eigenlijk ramt iedereen zo snel mogelijk een knop in om het spel te starten. Normaal gesproken neem je hier natuurlijk even de tijd voor, maar op een beurs heeft iedereen haast. Geheel willekeurig wordt er een van de gekozen levels de winnaar en dat is dan ook het level wat we gaan spelen.

Al snel stuiteren we alle vier onhandig door het scherm en rammen we op de actieknop, na een tijdje komen we erachter dat door op die knop te rammen en de d-pad te gebruiken we andere spelers een duwtje kunnen geven. De pech is alleen dat we allemaal niet zo goed kunnen richten en met hoge snelheid alle randen van het level raken. En dat is in De Mambo niet zo heel erg handig. Al snel brokkelen deze wanden namelijk af en bestaat de kans dat je ofwel jezelf van het scherm af schiet dan wel door een ander wordt geholpen. En laat dit nou net het doel van het spel zijn.

Het draait in De Mambo voor een groot gedeelte om timing en behendigheid. De balletjes waarmee je speelt kunnen zoals eerder gezegd ook een krachtigere aanval uitvoeren, zo kun je zelfs projectielen afvuren op je tegenstanders. Andere spelers kunnen je tijdens dat jij je aan het opladen bent echter behoorlijk lastig vallen zodat dit vreselijk mislukt. Daarnaast moet jij in de hectiek proberen je tegenstanders weer een loer te draaien. Toch hebben we met zijn alle de dikste pret, vooral als er weer iemand door zijn eigen gepruts het level uitvalt.

Een van de leukste aspecten is wel dat je ook nog wat te doen hebt als je vruchteloos ten onder bent gegaan en al je levens op zijn. In plaats van terneergeslagen naar je controller te moeten staren blijft het spel je uitdagen. Je krijgt nu namelijk een bakje met een happertje tot je beschikking waarmee je andere spelers kunt proberen te vangen. Dit bakje kan langs alle kanten van het scherm waar de andere spelers er vanaf kunnen vallen. Als je precies op het juiste moment een van je medespelers weet op te vangen zit je weer terug in het spel en kun jij je stuiterkunsten opnieuw tentoonspreiden.

Al met al lijkt The Dangerous Kitchen met De Mambo een behoorlijk hectische party-game in handen te hebben. Te gek voor als je graag met een aantal vrienden op de bank games speelt. Je moet dan wel even wachten tot het einde van het jaar en mogelijk zelfs tot begin 2016. Dan is de planning dat De Mambo op de markt komt. Het spel is in ontwikkeling voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, PC en Mac.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply