River City Ransom: Underground – update

Posted by & filed under .

River_City_Ransom_header

De laatste keer dat ik een schreef over de kickstarter River City Ransom: Underground is alweer bijna een jaar geleden. Natuurlijk heeft ontwikkelaar Conatus Creative in 2014 niet stil gezeten en zijn de nodige vorderingen gemaakt.

Eerder liet ik al doorschemeren dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer eens met een moderne beat’em aan de slag kunnen gaan. Conatus Creative heeft in de loop van 2014 wel het een en ander gepost over River City Ransom: Underground, maar nog steeds laten ze helaas weinig nieuwe gameplayfragmenten zien.

In een update afgelopen mei liet Daniel Crenna, de producer van Conatus, al blijken dat ze de game zouden willen uitbrengen voor de huidige consoles (3DS, Wii U, PlayStation- en Xbox platforms), maar dat ze het geld dat ze nodig hebben voor de ontwikkeling op al deze platforms niet bij elkaar gesprokkeld kregen. Daarom besloten ze destijds zich te richten op de ontwikkeling van River City Ransom: Underground voor Windows, Mac en Linux.

Een aantal maanden later verschenen een aantal nieuwe plaatjes waarin een aantal herkenbare locaties werden getoond voor de mensen die het origineel gespeeld hebben:

River_City_Ransom_U1 River_City_Ransom_U2 River_City_Ransom_U3

Ondertussen zijn ze overgestapt op een nieuwe engine en flink aan de slag gegaan met het afstemmen van de code, die ervoor zorgt dat gamers zo min mogelijk last zullen hebben van netwerkvertraging tijdens een potje knokken. Daarnaast maakt het spel nu gebruik van physics en is er een systeem geïmplementeerd dat grote hoeveelheden voorwerpen (meer dan 16.000) bevat. Ik kan mij eigenlijk niet echt indenken hoe dit precies in het uiteindelijke product gaat werken.

Gelukkig legt Andrew Rusell, de engine hoofdontwerper, op zijn eigen blog uit hoe een aantal van deze onderdelen van de nieuwe engine in de praktijk uitpakken. Het klinkt allemaal best interessant maar de gemiddelde gamer zit natuurlijk gewoon te wachten totdat hij of zij lekker door deze nieuwe wereld van River City kan banjeren.

Conatus heeft laten weten dat over niet al te lange tijd backers als eerste de kans geven om de pre-release van River City Ransom: Underground uit te proberen. Wanneer dit precies is, dat is nog steeds een raadsel maar het zou wel mooi zijn als dat nog ergens voor het eind van het jaar zou gebeuren.

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply